Шампионска лига след жребия за осминафиналите

14:07
Шампионска лига след жребия за осминафиналите
Празниците наближават, но в Европа все още има движение от страна на футболната общественост. Точно в 13:00 часа в централата на УЕФА в град Нион започна церемонията по жребия за определяне осминафиналните двойки в най-комерсиалния турнир, този на Шампионската лига.

До този етап на борбата като поставени достигнаха отборите заели първите места в групите,а именно: Милан, Барселона, Манчестър Юнайтед, Интер, Реал, Челси, Порто и Севиля. В ролята на не поставени се озоваха отборите заели вторите места в своите групи сред които личат имената на миналогодишният финалист Ливърпул и временния водач в Премиершийп, Арсенал. Останалите, които допълват бройката до шестнадесет са: Лион, Рома, Селтик, Шалке, Олимпиакос и Фенербахче. След като стана ясен жребия се очертаха и най-интересните двойки на този етап от борбата,а именно:

Ливърпул - Интер, Рома - Реал Мадрид, Арсенал - Милан и Лион - Манчестър Юнайтед. Разбира се не по малко интерес предизвикват останалите четири двойки - Селтик Барселона, Шалке - Порто, Олимпиакос - Челси и Фенербахче - Севиля.

Погледнато от обективна гледна точка, задачата на отбора на Франк Рийкард изглежда най-лесна, но пред своя публика, "детелините" доказаха, че играят пределно концентрирано и успехите им не са случайни.  Шалке и Порто са отбори, които са с изравнен шанс и ако някой от тях има минимално предимство, то това е опита на португалския гранд в турнира, който е натрупал с годините. Гръцкия Олимпиакос показа характер и напълно заслужено премина груповата фаза, но сега задачата му срещу мултимилионния лондонски Челси е много, много сложна. "фенерите" успяха вече да победят у дома един от европейските колоси в лицето на Интер, но при гостуванията си те не са толкова постоянни, за това крайният победетил в тази двойка най-вероятно ще се определи в зависимост от това, кой е изиграл по-добре своето домакинство.

Останалите четири двойки са крайно непредсказуеми, а на нас не ни остава нищо друго, освен да затаим дъх и да се наслаждаваме на изпълненията на най-добрите в този спорт.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

stifleer
14.03.2008 14:21

Челси - Фенербахче,
Барселона - Шалке 04,
Арсенал - Ливърпул,
Манчестър Ю - Рома на четвъртфиналите

ManUnitedFenche
16.02.2008 15:14

дано Ман. Юн. да не се изложат срещу Лион. Това ще е хубав мач

veron
28.12.2007 16:39

фенерите ще са хитът на шампионската лига тази година

soulsurvivor
27.12.2007 15:43

Рома ще мачкат Реал. Мисля че ще ни е мн трудно но на Олимпико ще им отсечем главите!

wild3r
22.12.2007 11:58

надявам се Интер и Олимпиакос да продължат на 1/4 финалите

paunQ
22.12.2007 00:30

Аз мисля,че за 1/4 финалите ще продължат: Интер,Реал,Арсенал, Ман ,БАРСА ,Шалке,Олимп ,Севиля

kakd
21.12.2007 20:06

Моят любим отбор е ИНТЕР и се надявам да продължат, макар че ще им е много трудно

Pirin_fen
21.12.2007 18:35

Най-интерсните мачове ще са Ливърпул - Интер и Арсенал - Милан! Надявам се Интер и Арсенал да продължат!

erol10
21.12.2007 18:19

"фенерите" нанесоха единствената загуба на Интер този сезон...
Това показва потенциала им ........
Очаквам много от Фенербахче отсега нататък....