Съотборници в битка за Златната топка

17:19
Съотборници в битка за Златната топка
Надпреварата за спечелването на Златната топка вече започна. Въпреки, че клубните първенства все още не са стартирали плъзнаха и първите слухове относно евентуалния победител.

Наградата се връчва ежегодно от 52-членно жури и се присъжда в края на годината на избрания за най-добър футболист според "Франс Футбол". През изминалата година играчът на Милан Кака спечели убедително, като остави след себе си португалското крило на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо и звездата на Барселона Лионел Меси.

Любопитното е, че до 1995г. приза се присъждаше само на играчи от стария континент и едва след това бе обект на достояние за играчи от останалия свят, които разбира се играеха за своите европейски отбори.

Успехът на Испания на Евро 2008 дойде не без помощта на капитана Икер Касияс и нападателя на английския Ливърпул Фернандо Торес. Именно един от двамата е спряган като най-вероятен победител.

За вратаря на Реал Мадрид легендата на клуба Бутрагеньо каза: "Касияс трябва да спечели. Той е невероятен вратар. Удивително е с какво постоянство се представя във всяка среща. Той е най-добрият вратар в момента."

Все пак не бива да забравяме това, което Роналдо направи за своя клуб Манчестър, чиито отбелязани голове донеса на "червените дяволи" както титлата в Премиер Лигата (втора поред), така и спечелената Шампионска Лига. Като минус в своето представяне може да се разгледа участието на португалската звезда на Евро 2008, където Португалия отпадна още на 1/4-финала от бъдещия финалист Германия, а самият той не успя да покаже формата, която демонстрира през целия сезон по европейските терени.

За носител на ценното отличие са спрягани и Лионел Меси и Андрей Аршавин, но техният избор изглежда не толкова сигурен. Все пак самото попадане в листата на най-добрите е безспорно признание за руският играч, който също имаше успехи както на клубно ниво със своя отбор Зенит, така и с националната гарнитура, след като "Сборная" стигна до 1/2-финала.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

CHOCHO911
13.07.2008 15:08

ФУТБОЛИСТ НА ГОДИНАТА СЕ ИЗБИРА ДЕКЕМВРИ НЕ СЕГА ПРЕДСТОЯТ МАЧОВЕ ЗА КСП,КЕШ И ПЪРВЕНСТВА И ДВАМАТА МОГАТ ДА ОТПАДНАТ ,КАКТО И ТЕЗИ ,КОИТО ГИ КОМЕНТИРАТ

Kauboq
13.07.2008 06:46

К.Роналдо за мен беше най-добрия през годината най заслужава златната топка

shitfyyy
12.07.2008 19:49

Касиляс трябва да е. Все пак е капитан на европейския шампион.