Блатер не иска Мондиал 2022 да се проведе през януари

14:55
Блатер не иска Мондиал 2022 да се проведе през януари
Генералният секретар на ФИФА Жером Валке заяви, че президентът на организацията Сеп Блатер е бил против провеждането на Световното първенство през 2022-а година в Катар през януари, въпреки наложеното мнение от доста хора, че това е най-приемлив вариант.

Валке се опита да сведе избора до януари-февруари или ноември-декември, след като през миналия месец ФИФА посрещна лидерите на континенталните конфедерации, лиги клубове и синдикатите на футболистите. Генералният секретар Валке каза, че същите участници в срещата ще се срещнат още веднъж, на 23 февруари през 2015 година, но първият вариант не е приемлив за президента на ФИФА.

Според Блатер, който е и член на МОК, "ако Световното първенство се проведе през януари и февруари, потенциално е заплашено да се съберат две събития в един и същи период от годината, тъй като по това време са Зимните олимпийски игри. Така че за него определено това не е реална опция", е обяснил Валке.

Валке заяви, че ръководители на федерации на зимните спортове са се свързали с ФИФА и са заявили, че не е справедливо футболът да окупира януари.

В същото време някои от водещите клубове в Европа вече налагат идея за месец май с идеята да бъдат избегнати високите температури през лятото в Катар.

Самият генерален секретар заяви, че решението ще бъде взето през март догодина, а до тогава трябва да има ясна позиция от всички страни.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

sensea
11.12.2014 20:23

Катар...какво правят парите...да гледаме футболисти на скара....дано вземат приемливо за всички решение