МВР разследва черното тото повече от половин година

16:52
МВР разследва черното тото повече от половин година
"Това е разработка, която тече от около девет месеца", каза главният секретар на МВР Светлозар Лазаров по повод арестите и разпитите, свързани с черно тото.

"Това е разработка на главна дирекция Криминална полиция от миналата година. Материалите са докладвани в прокуратурата и от около девет месеца е образувано досъдебно производство. Разследването се води в Специализираната прокуратура по обективни причини. На практика това е планирана операция, при която са извършени процесуално-следствени действия с 12 лица. Проведени са обиски, претърсвания и изземвания в шест града и са проверени 14 адреса. Обиските са направени след разрешение от Специализирания съд, като са иззети съответните веществени доказателства, компютри и други комуникационни средства. Работихме с европейски експертни служба и ползвахме експерти от УЕФА, тъй като нямаме голяма практика в България по тази тема. Говорим за мачове от българското първенство. Няма да кажа кои срещи и отбори са, заради феновете и правната страна на въпроса", каза Лазаров.

Главният секретар на МВР отказа да коментира въпроса за това има ли действително заплахи срещу президента на БФС Борислав Михайлов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация