Рашийд: Гришо е страхотен ученик

15:40
Рашийд: Гришо е страхотен ученик
"Когато започнахме работа в края на 2013 година, аз поставих ясна схема пред Григор, която той да следва. Трябва да призная, че той изпълни всичко", коментира треньорът на Димитров Роджър Рашийд, малко преди началото на новия тенис сезон.

Двамата се подготвят в Австралия, където на 4 януари започва надпреварата в Бризбейн, част от подготовката за Откритото първенство на Австралия.

"Гришо работи здраво, а това му даде и увереност. След това дойдоха знанията и спокойствието, а всичко това му помогна да постигне добри резултати", коментира Рашийд пред местни издания.

"Димитров достигна втората седмица на Аустрелиън Оупън, игра страхотно срещу Надал, след това победи в три сета местния фаворит Анди Мъри на Уимбълдън - това показва, че той обича голямата сцена. Тези моменти са много показателни, защото показват докъде се простират възможностите на един спортист. Някои стигат до тези мачове и не могат да направят един правилен изстрел. Григор обаче е уверен и спокоен".

"Той вече вярва, че е тенисист, който винаги трябва да стига до заключителните мачове на турнирите. Продължавам да работим здраво, както върху физическата подготовка, така и върху менталната. Подлагам на доста екстремен режим на корта, а и извън него. Той приема всичко това добре и това ще даде положителни резултати. Наясно е, че всеки ден, всяка тренировка ще бъде един тест и това му харесва", каза още наставникът на Димитров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация