Черноморец продължи в Интертото, на крачка от УЕФА

09:59
Черноморец продължи в Интертото, на крачка от УЕФА
Черноморец победи в срещата реванш Хит Горица с 2:0 и се класира за следващия кръг на турнира Интертото.Така важните голове за българите паднаха през вторите 45 минути, а техни автори бяха Ремзи в 54-та и Мишел в 85-та.

Срещата очаквано започна с домакински натиск и още в началото на мача Хит Горица имаха шанс да открият резултата, но Демирович изпусна открилата му се възможност. Момчетата на Димитър Димитров постепенно навлязоха в двубоя и инициативата премина в техни ръцете.

В 24-та минута Трайков центрира, Мишел игра отблизо с глава, но не успя да уцели очертанията на вратата. В края на полувремето Ванчо Траянов опита да изненада домакините отдалеч, но дефанса на словенците се справи и с това положение.

Второто полувреме започна много добре за Черноморец, след като в 54-та минута Ники Кръстев бе съборен в наказателното поле, а главният рефер не се поколеба да посочи бялата точка. Шенер Ремзи не сбърка и откри резултата в полза на гостите (0:1). Българите подпечатаха визите си за следващия кръг  в 85-та минута, когато Мишел вкара втория гол за Черноморец (0:2), и изхвърли Хит Горица от турнира.

След постигнатата победа Черноморец е само на крачка от турнира за купата на УЕФА. За целта е необходимо да преодолее и следващия си съперник в лицето на Грасхопърс. Първата среща на 19-и юли Черноморец гостува в Цюрих, а на 26-и приема швейцарците на националния стадион "Васил Левски" в София.

ХИТ Горица: Пирих, Зарифович, Комел, Живец (60-Небойша Ковачевич), Кършич, Джукич, Цвиянович (56- Младен Ковачевич), Демирович, Шкаработ (50-Реджи), Балажиц, Остерц

Черноморец: Стоянов, Трайков, Дянков, Ковачев, Кръстев, Леандро, Караканов, Ремзи (89-Божинов), Траянов, Мишел (90+3-Любенов), Дуду (80-Цонков)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

arsen
13.07.2008 13:55

Браво на бургазлии.Имат само още 1 стъпка до Уефа.Дано да имат шанс и късмет