Пиронкова срещу Пенета в първия кръг от основната схема

16:07
Пиронкова срещу Пенета в първия кръг от основната схема
Цветана Пиронкова ще играе с Флавия Пенета в първи кръг на тенис турнира в Сидни, отреди жребият. По-рано днес Цвети премина успешно третия финален кръг от квалификациите, побеждавайки американката Никол Гибс в два сета 6-3, 6-1.
 
Пенета е поставена под №8 в основната схема. 27-годишната пловдивчанка има три загуби от три срещи с пет години по-възрастната от нея италианка, но двете ще излязат за първи път на твърди кортове. Досега Пенета е побеждавала два пъти Пиронкова на клей в родината си (Рим 2009, Палермо 2011) и веднъж на трева (Олимпиада 2012, Лондон). Предстоящата съперничка на първата ни ракета има точно десет трофея във витрината си, последният от които спечели миналата година в Индиън Уелс. Пенета в момента е 12-а в света. Цвети пък постигна единствения си триумф именно в Сидни преди една година и сега защитава титлата си. 
 
В първия кръг от пресявките Цвети отстрани Шанел Шийпърс, във втори Дона Векич и днес Никол Гибс. В миналогодишното издание на турнира Пиронкова също тръгна от квалификациите, след което се пребори за първа титла в кариерата си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация