Пиронкова на 1/8-финал в Сидни

09:27
Пиронкова на 1/8-финал в Сидни
Миналогодишната шампионка Цветана Пиронкова продължи победния си поход в Сидни с успех над поставената под №8 Флавия Пенета и се класира за втори кръг на турнира на твърди кортове. Най-добрата ни тенисистка се наложи над италианката с 6:3, 7:6 (7:4), записвайки първа победа срещу нея.

Пиронкова направи три пробива в първия сет и сбърка веднъж на свой сервис. В началото на втората част българката отново доминираше и поведе с 4:2, но допусна пробив в прословутия в тениса седми гейм, след което Пенета се посъвзе и поведе с 6-5. Пиронкова в последния възможен момент успя да доведе нещата до тайбрек, в който поведе с 6:4, а след това оползотвори първия си мачбол в срещата и сложи край на спора. Така Цвети записа 12-ата си поредна победа в Сидни. В миналогодишното издание тя също тръгна от квалификациите, след което се пребори за първа титла в кариерата си.

27-годишната пловдивчанка досега имаше три загуби от три срещи с пет години по-възрастната от нея италианка, но двете излязоха за първи път на твърди кортове. Досега Пенета бе побеждавала два пъти Пиронкова на клей в родината си (Рим 2009, Палермо 2011) и веднъж на трева (Олимпиада 2012, Лондон).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари