Пиронкова преодоля млада американка в Сидни

10:20
Пиронкова преодоля млада американка в Сидни
Цветана Пиронкова премина успешно втория кръг от основната схема на турнира в Сидни и остава в битката за защита на титлата си от миналата година. С известна доза късмет Цвети преодоля съпротивата на Мадисън Кийс във втори кръг.

Младата и талантлива американка, 33-а в света, спечели първия сет с 6-4, а първата ни ракета водеше с 4-1 във втория, когато 19-годишната Кийс бе принудена да се откаже заради контузия. Така Пиронкова спечели мача и записа 13-и пореден успех в Сидни. Както и миналата година, пловдивчанката тръгна от квалификациите на надпреварата. В същото време поставената под №1 Симона Халеп се отказа да играе в Сидни заради заболяване и изрази надежда, че ще се възстанови бързо и ще бъде във форма за Откритото първенство на Австралия.

Нейното място зае "щастливата губеща" Никол Гибс, която бе отстранена именно от Цвети във финалния кръг от пресявките. Гибс загуби мача си от втори кръг срещу Каролина Плишкова, без да спечели и гейм - 0-6, 0-6.

В 1/4 финалите Пиронкова ще се опита да се пребори за шеста победа в тазгодишното издание в мач срещу Саманта Стоусър или Барбора Захлавова-Стрицова.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Big_Ivan017
13.01.2015 20:13

Честита победа и успех в следващия мач! *smile*