Кралев: Базите на ЦСКА са на ЦСКА

10:23
Кралев: Базите на ЦСКА са на ЦСКА
"Никой няма намерение да забавя процеса за връщане на базите на ЦСКА", каза министърът на спорта Красен Кралев. Той коментира темата за спортните бази на армейците като в интервю за БНТ заяви, че в момента се работи по отдаването им на клуба.

"Базите на ЦСКА са на ЦСКА и те имат перфектен договор за 20 години. Клубът иска задължението им да отпадне и срокът да бъде увеличен. Това ще бъде направено. Има технически процедури, които трябва да бъдат извършени. В момента юридическият ни екип работи. Уточнили сме се и никой няма намерение да забавя процеса, но има срокове, които са предвидени в българското законодателство. Законът за спорта ще включва спортните бази, както и регламентиране на спортния тотализатор. Ще бъде подложен на публичен дебат", коментира Кралев проблемът.

По темата за "черното тото" Кралев смята, че манипулиране на резултатите има не само във футбола, а и България не е най-лошия пример за подобни деяния.

"Не говорим за черно тото, а за манипулиране на резултати и залагания в компании. Не съм съгласен, че България е един от лошите примери в света. Резултати се манипулират и в индивидуалните спортове, в баскетбола. За периода 2013-2014 година в България са наблюдавани 450 срещи в различни видове спорт, получени са сигнали за 47 от тях, и е доказано, че няма проблем. Подобно престъпление трудно се доказва. Проблемът е сложен, но държавата полага усилие", каза Кралев.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация