Подкрепа за Ангел Бончев

17:44
Подкрепа за Ангел Бончев
В последните дни отново се заговори за здравата връзка между футбола и бизнеса. Жалкото е, че нещата не се свеждат до това какъв стадион да бъде построен, каква младежка школа да се отвори, за да изгреят в нея бъдещите български звезди подобие на Костадинов, Пенев, Стоичков и т,н. Това, което обвързва футбола и бизнеса е в криминалната сфера.

На 7 ноември 2005г. синът на президента на ФК "Славия" Венци Стефанов бе отвлечен близо до собственото му кафене и до ден днешен все още е в неизвестност.

Преди 2 месеца бе отвлечен Ангел Бончев, който заемаше главен пост в ръководството на ПФК "Литекс". За щастие той вече е на свобода, но свобода платена с цената на собствената му съпруга, която на свой ред бе похитена в момента на предаване на откуп.

Това са две покъртителни истории, в дъното на които стои слабото ни държавно управление и законодателство. Днес са две, а утре може да са повече.

Тези, които надигнаха глави бяха отново обикновените граждани, онези, които са искрено съпричастни към човешката участ на семейство Бончеви. Ето какво гласи тяхната декларация:

Уважаеми приятели, жители на столицата,

В този тежък за едно обикновено българско семейство момент, ние, привържениците на ПФК Литекс, живущи в София, се обръщаме към всички нормални граждани, омерзени от абсурдното подобие на Латиноамериканска държава, в каквато с помощта на колективната безотговорност от страна на поредица корумпирани правителства се превърна Родината ни.

Както знаете, жестоко измъчвания от похитителите си Ангел Бончев е настанен в безпомощно състояние в реанимацията на ВМА, при проявената от страна на полицията престъпна небрежност в контрола на ситуацията по предаване на откупа беше отвлечена съпругата на президента на ПФК Литекс - Камелия Бончева.

Близките и приятелите на семейство Бончеви, разпространиха преди броени дни декларация, в която пролича дълбокото отчаяние на тези, предадени от собствената си държава, хора.

Призоваваме всички нормални жители на София,загрижени за бъдещето на децата и близките си хора, на 16 юли (сряда) от 19:30 ч. да дойдат пред реанимацията на Военно-Медицинска Академия и да запалят по една свещ за здравето и живота на семейство Бончеви.

Нека с един символичен и хуманен акт, покажем на роднините и приятелите на Ангел и Камелия, че не са сами, а на провалилите се институции, че там където в безсилието си издъхва Държавата, остават Хората.

Не желаем по никакъв начин призивът ни да бъде използван с политически цели, затова го подписваме с:


Привържениците на ПФК Литекс, жители на столицата и граждани на Републиката.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

svetlio_vn
14.07.2008 22:54

Да бъдем съпричастни на човешката трагедия - май само това ни остава след като МВР е трайно прогнила структура

Makata
14.07.2008 21:49

не струва нищо,нека не бъдем егоисти и да подкрепим хората в нужда,защото всичко което се случва покрай нас ни засяга пряко!ако сметнеш за ненужо можеш да прекараш още един безмислен ден наливаики се с бира

tedo_dm
14.07.2008 18:08

аз съм абсолютно за
На човек понякога не му остава нищо друго освен надеждата нека