Мондиал 2022 ще се проведе през ноември или декември

10:33
Мондиал 2022 ще се проведе през ноември или декември
Световното първенство по футбол в Катар през 2022 година най-вероятно ще се играе през ноември и декември, за да се избегне жегата, заяви шефът на Азиатската футболна федерация Шейх Салман бин Ибрахим Ал Халифа.

Шейхът от Бахрейн каза пред журналисти в Сидни, че водещата му мисъл е била да не се засекат Зимната Олимпиада с Мондиала. "Най-добрият период да се проведе световното първенство в Катар е през ноември и декември, защото със сигурност този турнир трябва да се играе през зимата", каза Салман бин Ибрахим Ал Халифа. Според шейха зимните месеци са най-добри за всички страни.

"Проблемът със зимното време е разрешен", допълни той. Малко по-рано президентът на Международния олимпийски комитет "напомни" на президента на ФИФА Сеп Блатер да не допусне Мондиала да повлияе на зимната Олимпиада. Самият Блатер призна, че е наясно, че Мондиала няма как да се играе в традиционните месеци юни и юли, след като температурите в Катар по това време са над 50 градуса по Целзий и застрашават здравето на участниците.

Въпреки че Световно първенство през зимата е много вероятно, футболните ръководители обмислят и вариант турнирът да се проведе през пролетта, заради натиска от европейските клубове. Блатер иска форумът да се проведе ноември-декември, докато Мишел Платини предпочита да е януари, за да не пречи на мачовете от Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари