Официално: Блатер срещу Фиго в битка за шеф на ФИФА

12:47
Официално: Блатер срещу Фиго в битка за шеф на ФИФА
Трима кандидати може да се конкурират с действащия президент Сеп Блатер на изборите за нов ръководител на Международната футболна федерация (ФИФА).

Днес централата днес оповести списъка с получените заявки. Освен Блатер, който е начело от 1998 г., фигурират имената на Футболист №1 за 2001 г. Луиш Фиго, принца на Йордания Али Бин Ал Хюсеин и президента на Холандската футболна федерация (КNVB) Михаел ван Прааг. В рамките на 10 дни ФИФА ще разгледа кандидатурите и ще обяви окончателен списък с допуснатите за избори кандидати.

78-годишният швейцарец Блатер анонсира намерението си да се бори за нов петгодишен мандат през септември 2014 г. От надпреварата отпаднаха Жером Шампан и Давид Жинола по една и съща причина - не успяха да съберат достатъчна подкрепа от страна на националните федерации.

Изборите за президент на ФИФА ще се проведат на 29 май в Цюрих.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Juventus333
03.02.2015 09:53

Днес централата днес оповести .....................................

lubodankov
02.02.2015 21:59

И аз не ги обичам еврейте. но те ли са виновни, просто питам!Според мене българите са най-големите мишки, даже не смеят да гъкнат,страхлив народ......заслужава ва си унищожението си!

red_machine
03.02.2015 01:59

Къде видя някъде да пише за Българи ве? помак ли си турчин ли си не знам , ама ако ми кажеш нещо подобно на живо наистина няма да гъкна, но за точно 5 сек. ти ще лежиш на земята нокаутиран.*wink*

golemiq_geshan
02.02.2015 18:14

Арабин съм написал от яда си , а то е ЕВРЕИН , току що го видях , но не обичам неуки хора , а за малко аз да изляза такъв ..


02.02.2015 19:02

Е то евреите са проклятието на човечеството. 90% от световните проблеми, кризи, войни и т.н. са все заради това прокълнато семитско племе, което нито йезуитите навремето, нито Хитлер успяха да изтрият от лицето на земята. А колкото до темата, всеки е за предпочитане пред Блатер, дори неопитния Фиго. Просто това корумпирано старче трябва да бъде изхвърлено от ФИФА, обаче за съжаление той си е подсигурил преизбирането благодарение на страните от третия свят, които като количество ще надделеят над качеството /Европа и другите развити футболни страни/. То и у нас така Перукан се държи на власт защото примерно ЦСКА има един глас и Долно Нанагорнище има един глас, а малките клубчета винаги застават зад статуквото, от което зависят.

red_army_10
02.02.2015 17:34

Дъртият не пуска бе. Не че ще е голямата разлика с един Фиго примерно, ама айде малко свежест, стига толкова. Не се наяде тоя смахнат швейцарец, няма насищане братче.

golemiq_geshan
02.02.2015 18:13

Какъв швейцарец е тоя арабин първо и каква ще е свежата глътка въздух във Фиго , като той ще е там все едно ти да отидеш да станеш шеф и ще има 100 човека , които да го командват ?!

Chelsea86
02.02.2015 16:55

Аз съм за Фиго, Блатер дълго време го гледаме какво прави в ФИФА... Няма да е лошо и някой да замени Платини в УЕФА

golemiq_geshan
02.02.2015 18:10

А на теб мога да ти кажа , че никой не може да оправи БФС , един шеф , било то главен , нищо не може да промени с вълшебна пръчка , не си мисли , че като перукана е главен шеф на БФС-то , той решава всичко и той коли и беси по всички въпроси , не е така изобщо , много други хора се занимават с над 70% от въпросите , неговата роля е по - скоро към да ни представлява в УЕФА , там вече си са лично негови всички дела и позиции , а и авторитета му е голям , мисля че щом Платини го избра сред 4-мата , които не иска да бъдат избирани с избори , а да останат в изпълкома това само говори каква връзка има в Европа , от което България нищо не може да загуби , може да не спечели много , но няма да загуби в никакъв случай !! Не мога да повярвам колко неуки хора има не само в тоя сайт , а като цяло в България , които си говорят за всякакви теми , от които грам понятие нямат ...

Salient
02.02.2015 17:28

То нямаше опонент на Планини за поста на последните "избори" преди няколко месеца, кой да го замени... Общо взето същото като в наш БФС. Иначе и аз се надявам Блатер да се разкара най-накрая, ама точно Фиго нещо не ми вдъхва доверие.

darkway
02.02.2015 16:54

Няма кой да измести Блатер според мен и тази година.. Всички Африкански държави са зад него , както и арабският свят. Русия и Бразилия също са зад Блатер. След изказването си относно това да има световно първенство в Австралия може би и там засили позициите си. Единствено Европа не е зад Блатер според мен най голям шанс с/у Блатер щеше да има Платини. Но след като и той видя че ще се бори за нов мандат си остана в Уефа.

xpacm
02.02.2015 16:01

като цяло да си президент на ФИФА не е лесна работа и трябват набор от икономически, търговски и маркетинг познания, които почти никой от ритнитопковците не притежават. Дори и Фиго, които е един от малкото играли в Реал, които харесвам, едва ли ги има тия знания. Има си хора, които цял живот са учили в тая насока докато футболистите цял живот-тренировки, мачове, пички и охолен живот. Тъй че не виждам какво напирате Фиго да стане президент, като нито знания, нито опит има в тая насока, то по-добре Перукан да застане....

golemiq_geshan
02.02.2015 18:06

Не знам защо ти дават минуси , но мнението ти е абсолютно точно ! Освен , че пропускаш може би факта , че Фиго беше КАПИТАН на Барса .... Иначе с каква организация се е занимавал Фиго , че да се меси в такъв голям пост , вие си мислите кой знае какво , щото сте зелени баламурници и примерно феновете на Реал , че Фиго техен човек , давай той да става ?! Той не е управлявал дори една школа , камоли за клуб , федерация , че и по - горен пост , съвземете се , ще е скандално Фиго да вземе поста , няма значение , че си бил футболист или не , за да си РЪКОВОДИТЕЛ не ти трябва да знаеш от коя страна се рита топката , поста си е 95% свързан с икономиката и 5% с футболни познания ... Не казвам , че Блатер трябва да е там , но просто Фиго ще е една марионетка ако го сложат , не виждам как би се оправил , изобщо представа нямате за колко отговорна работа става въпрос

futbolista_rs
02.02.2015 15:27

Като цяло тези избори за президенти на ФИФА и УЕФА са на принципа кой има по-добро лоби пред федерациите и ми се струва, че няма ясен критерий за самата подготвеност и перспектива на кадрите.

billy_944
02.02.2015 15:01

Според мен няма по лесен опоент за Блатер,но няма и по подходящ човке за поста от Фиго..Блатер ще реши дали да предаде щафетата според мен му е време,а Фиго както казах е точният човек *smile*

TaTa_Martino
02.02.2015 14:23

Според мен 78 годишен папардак не може да ръководи ФИФА,просто вече малко или много е изкукуригал и нестава за тая работа

Headmen53
02.02.2015 14:01

Морски дарове Ресио. Търговец на едро, не чистя риба.
Имаш на вечеря гости, купи риба без кости.
Дарове морски на цени хорски. *wink*

pavkata_7
02.02.2015 23:58

Има ли нещо за бодване?

Amador
02.02.2015 14:16

Рибарю кво си пробутваш само развалената риба.*lol*