Литекс отпътува за Анталия, чакат го 4 сериозни контроли

17:17
Литекс отпътува за Анталия, чакат го 4 сериозни контроли
С група от 22 футболисти замина Литекс за Анталия. В турския курорт оранжевите ще изкарат втория етап от предсезонната си подготовка. На място веднага след контролата на националите с Румъния, към тима ще се присъединят и четиримата национални състезатели Страхил Попов, Илия Миланов, Кристиян Малинов и Кирил Десподов. След доброто им представяне по време на първия лагер, наставникът Красимир Балъков реши да вземе и за Турция четиримата юноши от Академията-Александър Георгиев, Галин Минков, Чавдар Ивайлов и Емил Петров.

"Първият етап от подготовката мина доста добре. Всички с много малки изключения издържаха целия период от подготовката, която беше повече кондиция, физика и каляване на характер. Ние много здраво тренирахме в тези 12 дни, понякога и по 3 пъти на ден. Имаме футболисти от школата, които за първи път бяха с нас. Въртяхме състави, играхме по едно полувреме, изобщо повече тествахме по време на мачовете някои неща, отколкото да сме имали за цел да изглеждаме по-добре спортно-технически.Разбрали сме се с ръководството – тая година ще се опитаме да дадем шанс на 4 човека от младите да помиришат мъжкия футбол. Те са национални състезатели, знаят за какво става въпрос. Така че след лагера в Турция ще видим как ще продължим с тях", сподели наставникът Красимир Балъков.

По време на двуседмичния си престой  в Анталия (4-18 февруари) ловчанлии са планирали да изиграят 4 проверки.Първата е на 7-,и февруари срещу словенския шампион Марибор. След това на 10-ти предстои среща срещу сръбския първенец Паризан, а на 13-ти е насрочен двубой срещу руския Динамо Москва. Сериято от мачове завършва на 17-ти февруари с унгарския Гьори Ето.

"Ние не сме наясно с титулярите си, искахме да видим кой как се чувства. След лагера в Турция ще имам пълна картина за състоянието на играчите, за състава. Искаме да привлечем още един нападател и един халф, за да засилим конкуренцията. Дали ще успеем, времето ще покаже дали най-вече ще намерим точни футболисти. За съжаление, ще търсим чуждестранни футболисти, тъй като изборът сред българските не е голям.Нашата цел е абсолютно реалистична и ясна, но и трудно постижима с толкова млади футболисти – участие в Лига Европа дали през четвъртото място, дали през Купата на България", добави наставникът на оранжевите.

"Младите футболисти се оформят в такива битки и мачове. Ако не им дадем шанс, няма да имаме и национален отбор. Не знам за другите, аз съм минал в националния отбор и съм постигнал доста успехи. Нямам морално право дори да си помисля, че мога да не пусна някой състезател в националния отбор, независимо дали е официална дата или не. В крайна сметка след като вече 10 години не сме класирали нито на европейски, нито на световни първенства, трябва да направим нещо по-различно от това, което УЕФА ни дава като дати. Съжалявам, че са извикали само 4 човека от нашия отбор, ако бяха повече, щях да ги пусна всичките", завърши Балъков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация