Станимир Стоилов: Трябва да намалим пропуските

10:51
Станимир Стоилов: Трябва да намалим пропуските
"Стана не лош мач", бе коментарът на наставника на Литекс Станимир Стоилов след загубата от Истанбул ББ с 1:2 в контролна среща.

"Липсваше ни организация и дисциплина в играта. Направихме страшно много пропуски. Трябва да ги намалим, ако искаме да печелим подобни мачове. Налага се и да изчистим играта на атакуващите футболисти във фаза защита", каза Мъри, цитиран от официалния сайт на ловчанлии.

Литекс загуби с 1:2 от Истанбул ББ в първия мач на "оранжевите" от предсезонните контроли в Холандия. На базата "Беатрикс" ловчанлии тотално надиграха деветия от последното първенство на югоизточната ни съседка, но редица пропуски, особено през първото полувреме, лишиха Литекс от победа.

Турците откриха резултата в 8-а минута. Тогава Тум довкара във вратата избита от Урош Голубович топка. Малко по-късно Каба можеше да отбележи второ попадение, но не успя да се възползва от удобна ситуация пред българската врата.

След 15-а минута обаче Литекс напълно овладя инициативата и пропуските пред Мехмед Тунч се заредиха един след друг. Дока и Ивелин Попов на няколко пъти се оказаха в удобни позиции, но вратарят Тунч имаше ден. Ловчанлии изпуснаха златен шанс в 36-а минута. Нифлор пропусна дузпа, отсъдена за фаул на Тум срещу Дока. Французинът стреля по земя, но Тунч улови топката. Само минута по-късно Нифлор направи втори сериозен пропуск, Манолев сложи топката на главата му след перфектно центриране отдясно, но въпреки това нападателят стреля в аут. В последните секунди на първото полувреме Дока навърза няколко играчи и изскочил в чиста позиция срещу Тунч, но прати топката над горната греда.

Второто полувреме започна с нов пропуск на Уилфред Нифлор. Французинът изскочи в удобна позиция срещу резервния вратар Бахадир, но не успя да го преодолее. Малко след това пред Литекс се отвори поредната възможност. Безобразно отиграване на същия Бахадир, излязъл на пет метра пред наказателното си поле, позволи на Уилфред Нифлор да овладее топката. Французинът мигновено стреля, но не успя да уцели очертанията на вратата. Последва опасен удар на Акин към Тодор Тодоров, което остана единственото опасно положение пред стража на "оранжевите" през втората част.

Литекс изравни в 60-а минута. Най-дейният на терена през тези минути Дока намери Ивелин Попов. От удобна позиция в наказателното поле на Истанбул ББ капитанът не сбърка - 1:1.

"Оранжевите" продължиха да натискат и на моменти бяха близо до втори гол след добри отигравания на Дока. Противно на логиката обаче Истанбул ББ спечели мача три минути преди последния съдийски сигнал. Грешка на Тодор Тодоров позволи на Анисет да овладее топката и да я прати в мрежата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация