Форлан отрече да е укривал данъци

12:06
Форлан отрече да е укривал данъци
Един от най-добрите уругвайски футболисти Диего Форлан отрече да е укривал данъци, криейки пари в сметки в Швейцария чрез британската банка HSBC. Името на Форлан се появи в списък, включващ холивудски знаменитости, рок звезди, кралски особи и други влиятелни личности, които са се възползвали от услугите на банката, за да избегнат допълнително финансово облагане. 
 
Схемата беше разкрита от Международния консорциум на разследващите журналисти. Според тях Форлан е станал клиент на банката през 2006 година, когато все още играеше за испанския Виляреал, като е имал два клиентски акаунта с 1,4 милиона долара в тях. 
 
"Искам да изясня нещо и то е, че финансите ми винаги са били в ред и според правилата на страната, в която съм работел в този момент", написа уругваецът в личния си сайт. Според бившия играч на Манчестър Юнайтед, Атлетико Мадрид и Интер името му е в списъка единствено, за да се предизвика сензация. Освен него, публикуваният лист с хора с банкови акаунти в Швейцария съдържа имената на още 60 знаменитости. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация