Интер - Милан - мачът на истината

11:47
Интер - Милан - мачът на истината
В неделя ще се играе едно от най-големите дербита в Европа - това между миланските грандове Интер и Милан. Стадион "Джузепе Меаца" ще бъде арена на едно футболно зрелище, на което ще станат свидетели милиони хора пред екраните. Този сблъсък ще бъде подплатен и със страхотна атмосфера по трибуните, такава каквато само на Апенините може да бъде създадена.

Дербитата между Интер и Милан водят началото си отпреди близо един век. Двата клуба са най-титулуваните в Италия заедно с рекордьора по титли Ювентус. "Росонерите" имат 17 титли на страната във витрината си, а "нерадзурите" - 15. В последните години Милан имаше надмощие в директните сблъсъци, но през миналия сезон Интер на два пъти победи вечния си съперник. Като цяло за последните 32 двубоя помежду им настоящият шампион на Европа е печелил 13 пъти, 10 пъти съставите са завършвали наравно и 9 пъти Интер е постигал успех.

Сезонът на настоящия шампион на Италия върви много гладко - отборът натрупа 7 точки преднина пред преследвачите си в Сериа А и завърши първи в групата си в Шампионската Лига. През този сезон единствено Фенербахче (за ШЛ) и Рома (за Суперкупата) нанесоха поражение на "нерадзурите", които са спечелили последните си 9 мача във всички турнири. Манчини разполага със страхотен състав и дълготрайните контузии на Виера, Фиго и Толдо почти не се отразиха на играта на отбора. Станкович и Дакур вероятно също ще пропуснат дербито, което ще принуди наставника да разчита на млади таланти като Хименес и Пеле.

Интер притежава най-резултатното нападение в Сериа А (отбелязало 35 гола) и най-добрата защита (допуснала едва 8 попадения). Ибрахимович, Суацо и Круз се представят брилянтно в атака и неслучайно Интер е определян за фаворит за спечелването на трофея в Италия. "Синьо-черните" имат потенциал и за пробив в Европа, въпреки тежкия жребий, който ги изправи срещу Ливърпул на осминафиналите.

Сезонът за Милан е много противоречив. "Росонерите" са едва 11-ти в класирането и все още не са постигнали победа на "Сан Сиро" в първенството. От друга страна отборът премина в следващата фаза на Шампионската Лига след безпроблемно спечелване на първото място в своята група и триумфира с Междуконтиненталната купа. Милан има 3 мача по-малко в Серия А, но се нуждае много от точки, за да се добере до челната четворка. Слабата играт, която демонстрира съставът от началото на сезона, беше причината да се разклати стола на Карло Анчелоти. Берлускони осъзнава, че е настъпило време за промени, тъй като повече от основните футболисти вече са на пределна възраст и някои за изчерпани за големия футбол.

Милан не успя да победи нито Ювентус, нито Рома в двете дербита в Италия, които отборът изигра. Сега възпитаниците на Анчелоти трябва да се представят по-силно срещу кръвния враг или в противен случай напрежението в тима ще се увеличи неимоверно. Едва ли щабът на "червено-черните" е останал доволен от жребия за Шампионската Лига, където на осминафиналите ще срещнат Арсенал. Анчелоти поне може да бъде доволен, че няма проблеми с контузени играчи, освен травмата на Роналдо. Все пак има голям шанс бразилецът да бъде включен в групата за мача. Именно този двубой срещу Интер може да бъде повратния момент през този сезон за символичните гости.

Залогът в това дерби никак не е малък. Това е мачът на полусезона и за двата отбора. Класата и амбициите им са големи, което е предпоставка за една здрава битка на терена. Да се надяваме, че футболистите ще създадат едно истинско футболно шоу, от което най-много ще спечелим ние зрителите.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mitko2026
23.12.2007 18:54

незнам какво да кажа за мача... първите 30 минути въобще не показваха впоследствие развитието на мача.
Да признавам Интер са отбор, стабилен когато му е нужна победата я взима по безпрецедентен начин, Милан в отделни части на мача въобще не се виждаше!
ЗА МЕН ДИДА НЕ Е ВИНОВЕН за гола, не че не беше допуснат по левашки начин той просто е дал много повече за отбора отколкото е взел!
Успех на Интер, първенството все още не е завършило но този отбор върви уверено към трета титла, успех срещу Ливърпул стискам палци да отстранят мърсисайдци!