Остават 12 дни до края на конкурса "Спортни таланти"

14:36
Остават 12 дни до края на конкурса "Спортни таланти"

Остават точно дванадесет дни до края на националния конкурс за Спортни таланти, организиран от "Еврофутбол" за четвърта поредна година по едноименната програма.

Компанията стартира приема на документи на 23 януари, като в инициативата могат да вземат участие всички индивидуални спортисти на възраст до 25 години, които желаят да развиват своите качества и умения в национален и международен мащаб. Вече са събрани първите 12 кандидатури за спортовете академично гребане, лека атлетика, автомобилизъм, кану-каяк, конен спорт, мото крос, скокове във вода и плуване. Най-голям интерес засега има в София, Пловдив и Русе, а средната възраст на кандидатите е 20 години.

Българският букмейкър ще финансира с максимум 5 000 лева одобрените проекти, като важно условие е спортистите сами да осигурят поне 20% съфинансиране. Изборът на победителите ще се извърши от жури, съставено от известни обществени, спортни и медийни деятели - Група на съветниците. В предишните три години чрез програма „Спортни таланти“ са подкрепени общо 75 спортисти, а сумата, която „Еврофутбол“ отпусна за финансирането им надвишава 270 000 лева.

Повече информация за условията за участие, правилата, документите за кандидатстване, както и списъка с допустимите спортове, могат да бъдат намерени в сайта на Еврофутбол в раздел "Печелиш и помагаш", вход Благотворителност и в сайта на ФРГИ в Актуални конкурси.

Медийни партньори на програма "Спортни таланти" са вестниците Стандарт и Еврофутбол, Дарик радио, агенциите Крос и БГНЕС,  сайтовете: www.sportal.bg, www.Viasport, www.bgathletic.com, www.dir.bg, www.actualno.com, www.sportline.bg, www.ngobg.info, winner.bgwww.chuime.bg, телевизиите ТВ7, News7 и Канал3, както и радиата БНР, N-JOY, bTV и Z-Rock.


Еврофутбол желае много успехи на спортните ни надежди и очаква техните проекти!



Четирите издания на програма "Спортни таланти" са част от мащабния социален проект на Еврофутбол – "Печелиш и помагаш". Той стартира през 2007 г. До момента чрез него са реализирани 18 кампании, насочени към различни проблемни сфери от нашия живот.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация