Българин е най-добрият нападател в Русия

22:04
Българин е най-добрият нападател в Русия
Руският спортен всекидневник Спорт-Експрес разкри, че българинът Мартин Кушев е начело в класацията за най-добър централен нападател във Висшата Лига на Русия.

Данните се базират на основа на индивидуалните оценки, които даден играч получава след всеки негов изигран мач. Бившият играч на Славия има записани 11 участия, а средната му оценка е 5.95.

На второ място е Евгени Савин от отбора на Криля Советов, а третата позиция се държи от съотборника на Цветан Генков в Динамо Москва Александър Кержаков с 5.77.

35-годишният български нападател е и в челото на класацията за най-добър чужденец, след като заема третата позиция изпреварен единствено от турчина Гьокдениз Карадениз подвизаващ се в отбора на водача Рубин и португалския халф на Динамо Дани.

Отличните резултати до момента от страна на заемащия втора позиция отбор на Амкар Перм се дължат до известна степен и на другите двама българи в отбора - Георги Пеев и Захари Сираков. Гошко Пеев е на втора позиция на поста десен халф, като оценката му е 5.83, докато Захари е трети при десните защитници изпреварен единствено от Кристиан Ансалди (Рубин) и руският национал на столичния ЦСКА Березуцки.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

mario1914
15.07.2008 22:12

Той е живо доказателство,че във футбола няма млади и стари-има такива,които могат и такива,които не го могат.

arsen
15.07.2008 22:06

Браво на Мартин.Все така давай момче.Руското първенство върви все по-напред и такива успехи означават много.