Направиха първа копка на кампуса \"Гнездо на акули\"

15:19
Направиха първа копка на кампуса \"Гнездо на акули\"
Един от основните акционери на Черноморец Бургас Митко Събев направи първата копка на новия спортен комплекс в Бургас, който ще се казва "Гнездо на акули".

Кметът на града Димитър Николов, както и наставникът на тима Красимир Балъков и Изпълнителният директор на клуба Фреди Бобич също взеха по една лопата и се включиха към първата копка.

Комплексът, който е от типа кампус се намира в близост до квартал "Сарафово" и ще заема площ от 32 000 кв. метра, като копира най-добрите образци от развитите европейски държави. Собственикът на Черноморец Митко Събев е видял модела от визитите си в чужбина, уредени със съдействието и в присъствието на мениджъра Красимир Балъков и изпълнителния директор Фреди Бобич.

В "Гнездо на акули" ще бъдат изградени три терена, два от които затревени, а един - с изкуствено покритие. В комплекса ще има и сграда, в която освен административни кабинети ще бъде обособена и хотелска част, която ще приютява момчета и юноши, дошли от други градове да развиват футболните си таланти в Бургас. Ще се оборудва и заведение за хранене, кафе-сладкарница и места за отдих.

Голямата гордост на проекта ще бъде супермодерният медицински център с най-съвременни уреди и апаратура. На новия комплекс ще тренират представителният тим на "акулите", дублиращият отбор на Черноморец Поморие и пет формации от детско-юношеската школа на клуба. По предварителни разчети терените трябва да бъдат готови до месец октомври тази година. До месец май догодина пък трябва да завърши строителството на сградата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

msm16
14.07.2009 17:13

мога да кажа че това трябва да е за пример на др отбори