Константинов: Групата е тежка, но сме домакините

19:31
Константинов: Групата е тежка, но сме домакините
"Групата ни е тежка, но в крайна сметка сме домакини и ще трябва да се възползваме от това предимство", обяви селекционерът на националния отбор по волейбол Пламен Константинов след тегленето на жребия за Евро 2015.

България, която ще приеме две от четирите групи на надпреварата, както и финалната четворка, се падна в група с отборите на Германия, Чехия и Испания/Холандия. "Групата ни е тежка. Като се има предвид, че и 4-тите отбори - Холандия или Испания, това са двата най-силни отбора от последната урна. Германия е в безспорен възход в последните години, особено на последното Световно първенство. В крайна сметка сме домакини и ще трябва да се възползваме от това предимство. Имаме да си връщаме на германците, доста мачове изиграхме в последните години, все оспорвани и все във важни състезания. Спечелилият групата икономисва един мач, изчаква докато вторият и третият от двете групи играят помежду си", коментира Константинов след жребия.

"Аз мисля, че едно добро класиране в тази конкуренция - надявам се да видя България във финалната четворка. Ако достигнем дотам, тогава може и Господ да е българин", допълни той.

Гибона разкри, че има ще говори с Матей Казийски за завръщане в националния отбор. "Ще се върнат някои от състезателите, които определено ни липсваха на Световното първенство. Един от елементите, които не можахме да покажем там, беше блокирането, а последните години ние сме един от най-добре блокиращите отбори, особено на организиран блок. Травмите на Ники Николов и Виктор Йосифов се отразиха на стила на отбора. Оставам, естествено, отворена врата и за Матей, независимо от всички приказки, които се изговориха. Искам да подчертая, че не ме интересува кой какво коментира, независимо от какъв ранг във федерацията. Аз решавам кой ще бъде викан. Все още не съм разговарял с него", обясни той.

"Лошото е, че се кръстосва Световната лига с Европейската олимпиада и сега трябва да се вземе решение къде с какъв състав да се играе. За това трябва да се вземе решение в следващите дни. Нямаме достатъчно подготвени състезатели, за да играем на няколко фронта едновременно. Моите опасения са, че ако играем на Европейската олимпиада, това са 20 дни, в които отборът не може да тренира. Това е едно първенство, където само се изразходваш. След това имаш само 10 дни до финали на Световна лига. Това не е лично мое решение, аз искам да чуя и мнението на федерацията", завърши Константинов.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация