Лазаров: Целта пред отбора е да играе 1/2-финал

20:35
Лазаров: Целта пред отбора е да играе 1/2-финал
"Целта пред отбора е да остане в София и да играе на полуфинали", обяви президентът на Българска федерация по волейбол Данчо Лазаров след тегленето на жребия за Европейското първенство през октомври.

Българският тим попадна в една група с отборите на Германия, Чехия и Холандия/Испания.

"Има и малко по-лесни групи, но много зависи от моментното състояние на отборите по това време. Точно преди Европейското първенство завършва Световната купа, там ще играят три европейски отбора - Италия, Полша и Русия. Не се знае в какво състояние ще бъдат за Европейското. Аз се надявам, че всички отбори ще вложат максимални усилия, за да се представят добре. Целта пред отбора е да остане в София и да играе на полуфинали", коментира Лазаров.

Президентът на федерацията коментира и евентуалното завръщане на Матей Казийски в националния отбор. "Аз селекция на състезатели не правя, това е работа на треньора. Не мога да ви отговарям на хипотетични въпроси, дайте да говорим за сериозни неща", каза той.

"Ние нямаме причини да бъдем недоволни от Пламен, той си върши съвестно работата, изключителен професионалист, доказано име, ползва се с необходимия авторитет. Аз лично съм респектиран от неговите качества и възможности и не виждам причина да правим каквито и да е рокади. Той е амбициран да си свърши работата както трябва, ние трябва да му помагаме и да го подкрепяме, защото никак не е лесно. Отборът ни не е в най-добрите си години, както беше при Мартин Стоев", завърши Лазаров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация