Робсън де Соуза или просто Робиньо

14:18
Според пресата на Острова, Челси е направил предложение в размер на 48 мил. паунда за играча на Реал Мадрид Робиньо.
Неизчерпаемите средства на руския олигарх Роман Абрамович достигнаха и до "Сантяго Бернабеу" и има голяма вероятност талантливият бразилец да облече екипа на лондончани.
Ето 10 неща, които е интересно да знаете за него:


1. Робсън де Соуза, по-късно наречен Робиньо е роден на 25 януари 1984г. в Парк Битару, беден квартал на Сао Висенте.

2. Футболната му кариера започва когато е на 6 години в местната академия Бейра Мар. Съотборникът му от Реал Мадрид Марсело също е играл там по това време.

3. Работил е с бразилската легенда Пеле в младежкия отбор на Сантош. Пеле каза, че 15-годишният играч по онова време почти го е разплакал, тъй като му е напомнил за самия него. Робиньо сега е известен като "Принципният принц". Пеле, разбира се е Кралят.

4. Подписа първият си професионален договор с бразилския отбор Сантош през 2002г. на 18 годишна възраст. Робиньо отбеляза 9 гола в 24 мача и така помогна на отбора да спечели лигата през своя първи сезон.

5. По време на престоя му в Сантош веднъж бе наказан за твърде много умишлени настъпвания.

6. Избран бе за футболист на годината в Бразилия през 2004, след като отбеляза 21 гола в 37 мача - най-доброто му постижение до този момент.

7. Майка му Марина била отвлечена през ноември 2004 от въоръжени мъже, по време на домашно барбекю. Първото искане на похитителите било Робиньо да спре да играе футбол, втората им стъпка била да изпратят видео как подстригват майка му. Той се съгласи да плати 75 000 долара откуп след 41 дена от нейното отвличане.

8. Реал Мадрид платиха 24 милиона евро, за да вземат Робиньо в Испания през 2005г. и той вкара 8 гола за 37 мача в своя първи сезон в Испанската Лига. Мениджърът Фабио Капело го закотви на резервната скамейка заедно с Дейвид Бекъм  в началото на сезон 20006/07 и така Робиньо не игра за първия отбор след зимната пауза. И все пак той успя да вкара 6 гола по пътя към титлата на Реал Мадрид този сезон, след което вкара още 11 през последния, в който "белият балет" защити трофея.

9. Неговия дебют за Бразилия бе на 19 години при победата над Мексико с 1:0 през 2003г. До момента има 50 участия и 15 гола в своя актив. Робиньо намери себе си по време на представянето на Бразилия в Копа Америка миналото лято, където бе обявен за играч на първенството.

10. Играчът е част от прословутото "тройно Р", като замести отказалия се от националната гарнитура Ривалдо и играейки редом до Роналдиньо и Роналдо.  

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

FLY_I
19.07.2008 17:51

Според мен Робиньо е много атрактивен и много ми харесва да гледам негови мачове.Надявам като заиграе в Челси да го виждаме много по-често в игра