Българите тръгнаха с 3 победи на "Странджа"

18:28
Българите тръгнаха с 3 победи на "Странджа"
България записа 3 победи в дебютния сеанс от първия ден на 66-ия международен турнир по бокс за купа "Странджа", който се провежда в столичната зала "Универсиада".

По силата на жребия два от двубоите бяха изцяло между наши състезатели, което автоматично означаваше, че двама ще трябва да отпаднат още на старта. Първата победа бе извоювана от Николай Коев, който надделя над съотборника си Петър Драганов в първия кръг на кат. до 69 кг. Русенецът проведе тактически правилно мача и без да влага много усилия, стигна до крайния успех над Драганов с 2:1 съдийски гласа.

Веднага след техния двубой в същата категория за първия си мач излезе и Здравко Попов, който обаче отстъпи по точки пред представителя на Армения Владимир Маргарян с неединодушно решение на съдиите. За нашия своя глас даде само реферът от Ирак, а другите двама предпочетоха съперника му – 27:30, 27:30, 30:27. Като цяло Попов не изигра добър мач. Той беше нервен и остави арменеца да го води, държеше се на разстояние и не успя да вкара достатъчно точни удари.

Илиян Марков записа втората победа за България за деня, като бе повече от убедителен срещу състезателя на силната украинска школа Олександър Меленюк. Вдъхновен от сериозната агитка, която постоянно го съпровожда, Марков се хвърли в здрава битка още с първия гонг. В средата на първия рунд той прати съперника си в нокдаун и въпреки че Меленюк върна доста удари през втория, в крайна сметка българинът държеше инициативата и нанесе далеч повече удари. Това бе отчетено и от съдиите и те бяха единодушни в решението си – победа за Марков с 3:0 (30:27, 29:27, 29:28).

Вторият отпаднал от българските сблъсъци се оказа Хаят Расим. Той загуби по точки от Кристиян Димитров в кат. до 91 кг. Димитров бе по-активният в целия двубой и спечели по точки с единодушно решение на съдиите – 3:0 (29:28, 29:28, 29:28).

В 19 ч. ще е официалното откриване на турнира, на което се очаква да присъства и министърът на спорта Красен Кралев, който е патрон на състезанието. Веднага след това започват и срещите от вечерния сеанс, в който ще боксират още петима българи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация