Рекордните 213 кандидати по програма "Спортни таланти"

12:09
Рекордните 213 кандидати по програма "Спортни таланти"

Рекордните 213 кандидатури бяха получени по програма "Спортни таланти" на Еврофутбол. Конкурсът по набиране на документите стартира на 23 януари и приключи точно след един месец – на 23.02.2015 г. Българският букмейкър и партньорите от Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) отчитат огромния интерес в 4-то издание на програмата най-вече заради успешните предходни издания на инициативата и постигнатите резултати от състезателите, на които освен финансова помощ, бе оказана и морална, и медийна подкрепа.

Чрез програмата си "Спортни таланти" Еврофутбол финансира атлети в индивидуалните спортове – олимпийски или не, както и параолимпийци и/или хора с увреден слух или зрение със суми до 5 000 лева. За първа година компанията реши да отвори нова група – до 16 години, в която бяха регистрирани 54 кандидатури. Организаторите отчетоха най-голям брой проекти във възрастовата граница 16-20 години - 100, а в групата на 21-25-годишните има 59 кандидатури.

Най-много кандидатури бяха получени в леката атлетика – общо 63, което е традиционно отлично представяне за Царицата на спортовете. Следващият по масовост е тенисът с 13, след него се нарежда академичното гребане с 11, таекуондото с 10, толкова са и спортистите, които практикуват плуване, представителите на кану-каяка са – 7, по 6 са от борбта – свободен и класически стил, конния спорт – прескачане на препятствия, обездка и всестранна езда, има по 5 от голфа, модерен петобой, тенис на маса и спортната стрелба. От постъпилите кандидатури седем са на параолмипийци – сред тях представителите на леката атлетика - 4-ма, тенис на корт, тенис на маса и фехтовка в колички по един. Най-малкият кандидат е на 8 години, а средната възраст е 17,3 години.

Еврофутбол и ФРГИ припомнят, че не всички 213 кандидати ще бъдат допуснати до оценяване. В момента всяка отделен проект получава оценка за съответствие с формалните изисквания на конкурса и ако документите са попълнени коректно, тогава ще бъдат препратени за качествена оценка от Групата на съветниците.

Очаквайте в края на март да бъдат официално обявени новите Спортни таланти на Еврофутбол. Ще бъдат уведомени само одобрените кандидати.


Медийни партньори на програма "Спортни таланти" са вестниците Стандарт, Еврофутбол и Марица, агенциите Крос и БГНЕС, сайтовете: www.sportal.bg, www.Viasport.bg, www.bgathletic.com, www.dir.bg, www.actualno.com, www.sportline.bg, www.ngobg.info, www.winner.bg, www.chuime.bg, телевизиите ТВ7, News7 и Канал3, както и радиата Дарик, БНР, N-JOY, bTV и Z-Rock.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация