Латвия поведе на България след загуба на Лазов

18:20
Латвия поведе на България след загуба на Лазов
Александър Лазов загуби с 0-3 сета от Мартин Подзуш в първия мач от двубоя между България и Латвия в сблъсъка от първия кръг на група II на Евро-Африканската зона за Купа Дейвис.
 
Лазов отстъпи с 3-6, 5-7, 5-7 след 1 час и 55 минути игра. Българинът не започна по най-добрия начин срещата и скоро след излизането си на корта изоставаше с 1-4. Въпреки че върна пробива, Лазов не успя да изравни геймовете, губейки още веднъж подаването си, а с това и първия сет с 3-6.
 
През втората част и двамата стабилизираха представянето си на собствен сервис, но в решителната част на сета Лазов допусна колебания. При 5-5 нашето момче загуби подаването си, а в следващия имаше две поредни възможности да достигне до тайбрек. Той обаче ги пропусна, което му коства и втората част - 5-7.
 
Тази развръзка не се отрази добре на Лаззов, който на старта на третия сет отново беше пробит. Българинът все пак намери сили да изравни геймовете и дори да поведе с 5:4 гейма. Последва нов спад в представянето на левичаря, който загуби следващите три гейма, а с това и мача.
 
Димитър Кузманов излиза срещу Янис Подзуш във втория мач от днешната програма. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация