Шиникова триумфира с титлата на държавното в зала

16:00
Шиникова триумфира с титлата на държавното в зала
Изабелла Шиникова е новата държавна шампионка по тенис за жени. Тя спечели титлата от първенството ВСК "Кентавър", което се проведе в столичната зала "София", след като на финала надигра с 1-6, 6-1, 6-2 Вивиан Златанова.
 
Това беше втори пореден мач, в който Шиникова стартира трудно, губейки първия сет. Както на полуфинала, така и днес, Изабелла започна разконцентрирано, позволявайки на съперничката си бързо да спечели откриващата част. Златанова започна добре и втория сет, реализирайки пробив. В този момент обаче Шиникова се разигра и след 6 поредни гейма в своя полза изравни сетовете.
 
Решителната част започна с изключително дълъг гейм, който приключи с успех за 17-годишната Златанова. В последствие тя взе и подаването на противничката си, за да поведе с 2-0. В тези минути Шиникова игра нервно и бурно изразяваше недоволството си при погрешно отиграване. Негативният развой обаче ѝ подейства мотивиращо, тя възстанови спокойствието в ударите си, което се отрази веднага и на резултата. Както във втория сет, така и сега Изабелла направи поредица от 6 гейма в актива си, с което достигна и до крайния успех.
 
"Доволна съм. Играх много добре. Не успях много добре да вляза в мача и първият сет свърши бързо, направих много грешки. Във втория сет намалих темпото, успокоих се, започнах да вкарвам повече топки в корта и се получи. Като цяло съм много удовлетворена от началото на годината. По принцип започвам сезона доста трудно, но сега постигнах няколко турнирни победи. Направих добра подготовка и това дава резултати. Надявам се така да продължа", сподели шампионката Шиникова.
 
"Разочарована съм от резултата във финала, но като цяло, не мога да бъда недоволна от представянето си тук. Преди да дойда имах три турнира, два във Франция и един в Германия, на които не се представих никак добре. Това обаче ме мотивира да се подготвя още по-добре за държавното. Направих хубави мачове. В първия кръг срещу Таня Райкова, вчера срещу Зиновия (Ванева) също. Днес в първия сет Изабелла не беше на обичайното си ниво. В следващите два сета дадох всичко от себе си, но не се получи", каза Вивиан Златанова.
 
Наградите на финалистките бяха връчени от управителя на ВКС "Кентавър" Петя Кръстева и генералния секретар на БФ Тенис Катерина Генова.  

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация