Каратанчева с категорична победа в българското дерби на Индиън Уелс

23:39
Каратанчева с категорична победа в българското дерби на Индиън Уелс
Сесил Каратанчева победи убедително Цветана Пиронкова със 7-5, 6-1 в българското дерби от първи кръг на силния турнир в Индиън Уелс с награден фонд 5 381 235 долара.

Двубоят продължи точно час и половина. Преминалата през ситото на квалификациите Сесил губеше с 0-4 в първия сет, но успя да направи пълен обрат и спечели частта, а във втората доминираше тотално и даде само почетен гейм на най-добрата ни тенисистка. Каратанчева и Пиронкова досега не се бяха срещали досега в мач на ниво WTA, а в турнири на ITF си бяха разменили по една победа, като тази на софиянката датираше от далечната 2003 г., когато тя нямаше навършени 14 години.

Пиронкова спечели втория мач между двете във Форт Уолтън Бийч през 2010 г. Във втори кръг на турнира в Индиън Уелс Сесил ще спори с представителката на домакините Коко Вандевеге, която почива в първи кръг.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

golemiq_geshan
13.03.2015 00:05

Бой бой бой !!! Пак че я пожали да и даде гейм !! Едно време беше много талантлива Сесил , жалко че всички и обърнаха гръб и си измиха ръцете с нея , изключително технична и борбена , много много съм доволен *beer**beer**beer**beer*