Божинов: Искам да играя отново

19:05
Божинов: Искам да играя отново
Нападател на Манчестър Сити и България Валери Божинов изяви желание да се върне на терена под ръководството на новия наставник на тима Марк Хюз.

Както е известно миналия сезон 22-годишният Божинов премина в Сити от италианския Фиорентина с трансфер, който влезе във фокуса на цялата футболна общественост в Европа. Българинът дори беше спряган за втория Уейн Рууни на Острова, но за лош късмет получи травма на коляното още при първата си поява в Премиършийп. Това стана в градското дерби срещу Манчестър Юнайтед и Божинов трябваше да се лекува близо половин година.

След контузията, която отшумя през февруари, бившият мениджър на "гражданите" Свен Йоран Ериксон не гласува доверие на българина за участие в първия състав на отбора. За разлика от него другият наш национал в Манчестър Сити Мартин Петров се радва на титулярното си място в отбора.

"Искам да се завърна в игра, да съм във форма и да бележа", казва Валери Божинов.

"Сега с новия треньор искам да разгърна потенциала си. За Сити най-важно е участие в турнира за купата на УЕФА и аз се надявам да помагам на отбора за постигането на големи успехи този сезон", завърши българският нападател.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация