Балъков: Днес нямахме ден, причините за загубата са много

20:35
Балъков: Днес нямахме ден, причините за загубата са много
"Днес отборът ми не издържа емоционално", това каза наставникът на Литекс Красимир Балъков.

Литекс претърпя тежка загуба с 5:0 от Лудогорец в мача реванш от четвъртфиналите за Купата на България. Според Балък тима му не е издържал, но той вярва, че младите му играчи ще се поучат от горчивия опит.

"Никога не очакваме загуби, но този път се случи по най-лошия начин. Явно нямахме ден. Поздравявам Лудогорец за победата, а ние ще си правим анализите. Много са причините за днешния слаб мач. Ние имахме много здрави мачове през 3-4 дена и днес отборът не издържа емоционално. Особено през първото полувреме, след индивидуалната грешка, която ни разби стратегията, изпуснахме мача. Днес Винисиус нямаше ден, но предния мач пази перфектно. Днес е само един мач, който не даде добро лице на нашия тим, но това са турнирни битки, в които тима израства. Отборът трябва да се научи да запазва нервите си, а да не ги изпускат, защото това пречи на концентрацията. В момента най-важното е първенството и се концентрирам изцяло в него. Всеки негативен резултат е богат опит за младите играчи. Надявам се, да не допускат грешки и в първенството", каза Балъков.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

MarkoPolo
19.03.2015 11:23

Балъков, винаги съм го смятал за много добър треньор и смятам, че Литекс само могат да спечелят ако го запазят за напред. Въпреки загубите, Литекс си остава за мен пример за български отбор, който произвежда качествени български играчи, на фона на другите ни отбори, и Балъков пасва перфектно на тази идеология на клуба. Горе главите ловчанлии и както каза един друг велик Български спортист - Продължаваме напред. Успех !