Джокович и Федерер ще спорят за титлата в Индиън Уелс

09:52
Джокович и Федерер ще спорят за титлата в Индиън Уелс
Световните номер 1 и 2 Новак Джокович и Роджър Федерер ще се изправят един срещу друг на финала на турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс, след като записаха победи над Анди Мъри и Милош Раонич.
 
Защитаващият титлата си от миналата година сърбин направи много силен мач срещу добрия си приятел Мъри и спечели с 6-2, 6-3. И в двата сета Джокович направи ранен пробив, след което бе стабилен на собствен сервис и в крайна сметка стигна до успеха след час и 28 минути. Федерер успя да постигне по един пробив в ключови момента, за да стигне до 7-5, 6-4 над Раонич и да стигне до 40-ия си финал в Мастърс сериите. Швейцарецът е в поредица от 19 поредни спечелени сета.
 
"В момента той е тенисистът в най-добра форма, в последните 12 месеца показва играе страхотно. Ако искам да спечеля титлата, трябва да бъда на върха на възможностите си", коментира Джокович. "И за двама ни е вълнуващо да се изправим един срещу друг. Феновете също ще се радват да видят повторение на миналогодишния страхотен финал", коментира Федерер. Той води в сериите между двамата с 20-17. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация