Изпратихме шампиона Милен Добрев

16:14
Изпратихме шампиона Милен Добрев
Катедралата "Св. Успение Богородично" в родното село на олимпийския шампион Милен Добрев Житница и площадът пред нея днес почерняха от скърбящи хора, дошли да го изпратят в последния му път.

Милен Добрев почина от инфаркт само дни, след като навърши 35 години.

Той е почетен гражданин на община Калояново, всички си спомнят паметното му посрещане на същия този площад и в същата катедрала през 2004-та, когато той се върна с олимпийската титла от Атина. Специално за своите съселяни е правил демонстрации на селския стадион. До днес е пример и за подрастващите, а сред хората зрее идея да предложат с неговото име да се кръсти улица в селото.

Олимпийски и световни шампиони по щанги бяха дошли в Житница, за да изпратят Милен Добрев. Бяха дошли и неговите треньори, тогавашният председател на федерацията по щанги Антон Коджабашев. От днешната федерация и от Министерството на спорта нямаше никого. Спортисти - легенди като Асен Златев, Минчо Ташев, Величко Чолаков, Стефан Георгиев, Георги Марков, Георги Гърдев остават със спомена за Милен Добрев като за извънредно трудолюбив и дисциплиниран спортист, но и като много добър човек, който е имал търпелив нрав и много добро отношение към всички. За треньорите му от националния отбор- Пламен Аспарухов и Лъчезар Кишкилов, той е състезателят, за който мнозина треньори мечтаят, защото притежавал всички онези качества, създали олимпийския шампион. Антон Коджабашев припомня как преди да излезе пред публиката в Атина, той е имал две пукнати ребра, но се е мобилизирал и е излязъл да се състезава в името на всички българи.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Pechenqgata
23.03.2015 19:32

Много голям беше! Още помня как възроди българските щанги на олимпиадата в Атина с изненадващата си титла! ПОКЛОН!

SuperSizee
24.03.2015 10:37

"От днешната федерация и от Министерството на спорта нямаше никого." вижте ги тези умреляци сега, последното олимпииско злато, което може би ще имаме следващите 5- 10 години. Разплаках се като прочетох новината за смърта му и пожелавам най - искрините съболезнования на всички хора свръзани с него по някакъв начин.