Томов: Искам веднага 2 млн лв. за акциите

10:10
Томов: Искам веднага 2 млн лв. за акциите
Все още главният акционер на ЦСКА Александър Томов има сериозни разминавания с бъдещите собственици Юлиян Инджов и Иво Манджуков по финансовите параметри на сделката за собствеността на армейците. Въпреки първоначалните договорки Томов поискал от двамата бизнесмени 2 милиона лева за 20 процента от акциите. Това е дялът, с който бившият вицепремиер трябва да остане в клуба, информира "Меридиан Мач".

Останалите акции Инджов и Манджуков придобиват по линия на 4-те млн. лева заем, отпуснат на Томов. Политикът обаче не искал да чака три години, за да бъдат изкупени оставащите му 20 процента, а вече настоявал да получи 2 милиона лева кеш веднага.

Инджов и Манджуков не били съгласни на този вариант, защото трябвало да правят неотложни плащания по лиценза, както и за издръжката на клуба.

Втората спънка около сделката пък е свързана с подписа на англичанина Лорънс Дейвис , който е собственик на фирмата "Лира инвестмънт", притежател на акциите. Обяснението на Томов е, че британецът лично трябва да тури параф под сделката. Хората около Инджов обаче са изненадани, защото смятат, че политикът има пълномощно да подписва от името на Дейвис.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Jason_Scotland
24.03.2015 21:37

За 20% иска 2 милки значи ни оценява на 10 милки в лева целийо клуб*wink*
Ганя искаше 30 милки у евро за геренци ако не бъркам, значи са 6 пъти по-гоуеми от назе ... 6 е добро число*wink**joking**joking*

Drakoveca
25.03.2015 10:07

Да не ви закрият вас преди нас *lol**lol**lol*

Kalinho
24.03.2015 22:55

спокойно сега като ви закрият всичко ще е наред.

djd2
24.03.2015 10:38

Томов, ако няма пари да върне заемите на Манджуков и Инджов, значи няма пари и да издържа ЦСКА. А ако няма пари за клуба, значи клубът ще фалира. А фалира ли клубът, Томов ще загуби акциите си напълно безплатно, защото клубът почти няма активи. Ще продадат наличните футболисти, ако ги задържат до следващия трансферен прозорец, в което силно се съмнявам. После Томов ще пие една студена вода и ще яде много бой.
Не вярвам този сценарий да не му е ясен. Така че не вярвам да създава кой знае какви пречки на кредиторите си. Т.е. - статията според мен е измислица или най-малкото силно преувеличение.

gordon_shumway
24.03.2015 11:55

Много ми хареса тази част от поста ти и особено финала - "Томов ще пие една студена вода и ще яде много бой." *joking*