Минимална победа за Черно море над Искра Стал

21:51
Минимална победа за Черно море над Искра Стал
Черно море победи с минималното 1:0 молдовския Искра Стал в първата си среща от европейските клубни турнири.

Така важното попадение за "моряците" в срещата, която се игра на стадион "Лазур" в Бургас, бе дело на Мирослав Манолов в 41-а минута.

Българският представител в Лига Европа бе абсолютен господар на терена през всичките 90 минути, но трудно стигаше до голови положения. Още в началото на срещата Здравко Лазаров имаше възможност да открие резултата, но ударът му бе избит от Гайдукевич. Александър Александров - Алекс също можеше да изведе варненци напред, но пропусна да отбележи след удар от въздуха.

Все пак "моряците" намериха път към молдовската врата в края на първото полувреме, когато Мирослав Манолов се оказа най-съобразителен в наказателното поле и с удар по земята донесе победата за Черно море.

През втората част на срещата темпото на игра видимо спадна, а изсипалият се дъжд на стадион "Лазур" в Бургас допълнително затрудни действията на двата състава. В крайна сметка варненци не успяха да стигнат до втори гол и победиха молдовските си опоненти с минимален резултат.

Черно море - Искра Стал - 1:0

1:0 - Мирослав Манолов - 44 мин.

Стартови състави:

Черно море:
Пиргов, Христов, Бачев, Колибали, Александър Александров, Борносузов, Русев, Алекс - к, Юруков, Манолов, Лазаров

Искра Стал: Гайдукевич, Стинга, Осипенко, Хауши, Рудак, Тофан, Маналиу, Фещенко, Журка, Стахив, Бурковский

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ma1stora
17.07.2009 02:50

Моряците играха добре, Искра не са слаб отбор не са Сант Жулия, в Молдова ще им е много трудно според мен, но и терена на който играха е изкуствен и не са свикнали.

MeToDueB
17.07.2009 02:08

Аз не гледах много в телевизора и проспах някои ситуации, но видях, че си подават добре топката, че Алекс пак прави добра игра, центрирания, техника .. всичко и ми харесаха поне от това, което видях .. все пак .. те не са и в оптимална форма, докато техния съперник има и два мача в първенството си .. по-подготвени бяха, но не и по-добри. Истинско удоволствие ми доставя да гледам Сашо Александров и неговите умения и изобретателност *smile*

UltraBlueHool
16.07.2009 23:22

Неможах да разбера как определихте Черно море като най-класния тим в България след като изиграха един от най-слабите си мачове досега.Все пак браво за победата.Можеше аванса е да е много по-голям но молдовския отбор се оказа доста корав.

Ebachaaa
16.07.2009 22:33

както тръгна ма4а си мисля ,4е е 0:0 ама моряците извадиха голям късмет 1:0 *sick*

Sagazvamy
16.07.2009 22:22

Все пак да отчетем и факта, че не играят на собствения си стадион. Във Варна щяха да са по-надъхани.

MB_KrisS
16.07.2009 22:21

Победа, но сега ще треперим в Молдова. Слаба игра, топката само бе ритана безадресно напред. Имаше някои хубави атаки, но неоползотворени. Дано това е заради ранния стадий на подготовка.

Sagazvamy
16.07.2009 22:18

Слаб мач за Черно море, според мен. С оглед на показаното трябва да са доволни, че все пак имат някакъв аванс. Нямаха положения нищо, че натискаха. С тези центрирания само късмета може да вкара гол. Добре че в началото на второто полувреме Искра не си вкараха положението. Иначе молдовците са слабаци. (Една идея по-обиграни от счетоводителите вчера). Смятам, че Черно море ще продължат. Дори в реванша ще бият по-категорично. Но само ако си подават по често топката по земята. Имат по-добри футболисти и е логично да се класират за следващата фаза. Мисля че всичко ще е ОК, въпреки днешната все пак незадоволителна победа.

Стискам палци на всички БГ-отбори!!! Тази година (за разлика от миналата) всеки играе за турнира, за който се е класирал.

mitko2026
16.07.2009 20:48

ЧЕРНО МОРЕ-ПРОСТО НАЙ-ДОБРИЯ ОТБОР ФУТБОЛЕН В БЪЛГАРИЯ ОТ ВСИЧКИИИИ

stoyan23
16.07.2009 20:34

тука съм съгласн с теб че Черно Море е най класният български отбор в момента *wink*

mitko2026
16.07.2009 20:31

е добре къде е Танко Дяков (Българският Златан Ибрахимович бе???) лелее... Ало Ало Кольо бързо вкарвай Танко да ти е спокойно *smile*

Искам и специално да изкажа мнението си дано Черно море в следващия кръг дай боже да стигне да играе в София да речем срещу Черно море... миналата година бях срещу Щутгарт на националния и се убедих кой е най-добрия Български отбор!!!!!!

Wencislaw
16.07.2009 20:25

Черно Море ще вземат победата....доста добре ги натискат.. *tongue*