Каратанчева и Пиронкова отпаднаха от турнира в Маями

10:06
Каратанчева и Пиронкова отпаднаха от турнира в Маями
Сесил Каратанчева загуби от испанката Гарбине Мугуруса с 1-6 3-6 и отпадна от турнира в Маями.
 
Мачът между българката и 19-ата в света бе от втория кръг на турнира. Каратанчева стигна дотук, след като трябваше да играе квалификации за влизане в основната схема. Мугуруса обаче се оказа твърде силна за нея, като испанката не изпусна инициативата от началото до края.
 
Въпреки загубата, благодарение на силните си игри напоследък, Каратанчева продължава да се придвижва бавно, но сигурно нагоре в световната ранглиста. Идната седмица българката ще играе на турнира в американския град Оспри, с награден фонд от $50,000. В момента Сесил е 120-а в света. През 2005 г., преди да избухне допинг-скандала около нея, тя бе 35-а.
 
Цветана Пиронкова също отпадна от турнира, след като загуби от италианката Флавиа Пенета със 7:6(1) 3:6 3:6.
 
Мачът бе от втори кръг на турнира. Първият сет вървеше равностойно, като Цвети успя да го вземе с много воля. Вторият сет също стартира успешно за българката, реализирала пробив. Пенета обаче взе инициативата и не изпусна до края, затваряйки сета с 6:3.
 
По подобен сценарий се разви и решителният трети сет, който вървеше равностойно до 3:3. След това Пенета отново наложи превес, затвори сета с идентичен резултат - 6-3, а с това и мача с 2-1. Така България остана без представителка в Маями. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация