Пореден слаб мач на Григор. Този път стана жертва на Иснър

01:10
Пореден слаб мач на Григор. Този път стана жертва на Иснър
Григор Димитров претърпя тежко поражение от Джон Иснър в третия кръг на турнира Miami Open. Американецът успя да спечели в два сета, като не загуби нито веднъж подаването си, докато хасковлията се пропука на два пъти на свой сервис. 

Първият сет не предложи кой знае колко емоции на зрителите, като рядко имаше разигравания с повече от три-четири удара. Като цяло двамата тенисисти печелеха подаванията си с лекота с изключение на два брейк шанса за Гришо, които обаче останаха неоползотворени. Така логичното се случи - първата част трябваше да се реши в тайбрек. В него Иснър не допусна нито един мини брейк и взе откриващата част със 7:2.  

Втората част нещата се развиха по коренно различен начин. Очевидно притеснен и недоволен от загубата на първия сет, Григор бе доста нервен на корта и допусна цели два пробива. Срещу играч със сервиса на Иснър това е твърде много и на Димитров му трябваше истинско чудо да се върне в мача. То така и не се случи, и американецът спечели първия двубой между двамата на ниво АТП.

В следващия кръг Джон Иснър ще срещне Милош Раонич, а Григор Димитров гледа към началото на клей сезона с надежди за значително по-добро представяне.

Официален сайт на турнира: http://www.miamiopen.com/

Официално мобилно приложение на турнира: http://www.miamiopen.com/pt-br/mobile-app

Всички резултати от Miami Open (мъже): http://www.winner.bg/league/1566.html

Всички резултати от Miami Open (жени): http://www.winner.bg/league/1565.html
 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Manchester4o
31.03.2015 15:45

До кога ще го чакаме и ще го наричаме вечния "талант" ,докато стане на 30 ли.Талантите на неговата възраст (няма да ги изброявям,всеки който гледа тенис знае кои са) на неговите години имаха спечелени няколко титли от големия щлем,а нашия "талант" няма даже и финал от мастърсите.Ще стане като Гаске,и него го имаха за най големия талант,на 21 достигна до номер 7 и с това си остана,вече на 29 и няма финал даже от шлема.Да промени нещо или просто да се премери,че ще е един средно добър тенесист,който максимума ще е 6-7 място в ранклистата (даже с играта от последните месеци и това ще му е много)

tonisport
31.03.2015 14:35

Братлета и вие като мен знаете, че Григор никога няма да бъде номер едно. И все пак никога не казвай никога. Нима Джокович,Мъри и Надал нямат приятелки. Федерер играе най-добрия си тенис ,а е женен и има 3 деца което е още по-отговорно и по-важно дори от кариерата му. Не е проблема в Маша. Проблема му е ,че се помисли за голям и може би и в треньора. Напоследък го раздава доста тежко и няколко посредствени тенесисти го свалиха бързо на земята.Маратонките му се пързаляли,ракетата му била неудобна,имал проблеми в личен план,сменял стила си. А в две от последните си победи срещу Матиьо и Кириоз показа неуважение и арогантност към съперника. За мен лично такова поведение е дразнещо и няма да получи суперлативи само заради това,че е българин.Нека покаже качества не само като тенесист,а и като човек.

kozel4e
31.03.2015 12:04

Да, съглесен, но дали е само това? Кр. Роналдо, всички други, както понякога ги наричаме "гелосани" момчета от "звездните" отбори също го правят - тагвания, снимки, купони, изневери, драми, НО!!! големия спортист си е голям спортист и ако си има качества би трябвало да може да ги съчетае тези неща. Тук има явно нещо друго - може би психиката му не е на нивото на голям шампион(дано не е така, аз съм от най-големите му фенове и съм съгласен, че превъзхожда като качества и Джокович и много други големи). Нима Роналдо не е номер 1(добре, айде номер 2 за феновете на Меси) въпреки купоните и шумния му личен живот, толкова много, много години....

ReDeViL666
31.03.2015 05:09

Имам един въпрос!
Защо всички или ако не всички , то 95% от родните спортисти , които попадат под прожекторите - говоря основно за футболисти и в този случай наш Гришо , защото без да се лъжем само на тях се обръща медийно внимание , се разлигавят и се фокусират върху медийните изяви и глупости , а не върху целите си в спорта? За Гришо конкретно , то не бяха клипове и снимки - какво е правил и къде е ходил , интервюта и глупости. Най-талантливия млад тенесист , бъдещия №1 и подобни , но вече толкова месеца - нищо , само раздухвания , а докато нашия се снима за фейсбук , Раонич оре напред и скоро ще е в топ 5 . Разликата им е 5 месеца. Нашия в момента го води само по външен вид и брой фенки.Яд ме е като го гледам как си пропилява потенциала. В техническо отношение арсенала му е по-добър и от на Джокович , но това не стига , трябват постоянство и тренировки , ама много тренировки. Дано да се лъжа , но ако е така , значи трябва да си смени треньора , явно е изчерпан.
Едно пояснение - знам , че имаме много спортисти , които се скъсват от тренировки , печелят състезания и медали , но са в други по-малко популярни спортове и в нашите медии не им се обръща почти никакво внимание , затова те не се главозамайват от медийната популярност. Как ме е яд когато от спортна емисия 15 мин - в 14.5 от тях се говори примерно за лиценза на ЦСКА и Левски и в последните секунди , с едно- две изречения се спомене за златен или сребърен медал на някой заслужил спортист от друг спорт , различен от футбол , волейбол или баскетбол.

lazera0
31.03.2015 13:46

Проблема не е в Шарапова, точно когато се разбра, че са заедно точно тогава и спечели титлите си, проблема е другаде

SuperSizee
31.03.2015 10:35

Точен, градивен, обхватен и адекватен коментар колега.

sundza
31.03.2015 09:14

Според мен трябва да си подреди приоритетите - тениса или приятелката, половинката или както там я наричат още. Защото, както и ти казваш, откакто започнаха медийните изяви тип "тук сме еди къде си и ядем сладолед" , "сега си укрсяваме дръвчео" и т.н., Григор не е същия. Никога нищо не съм чувал за гаджето/жената на Надал, Федерер и Мъри. Единствената лична новина, свързана с големия Джокович, чухме когато му се роди дете (да му е живо и здраво) и толкова. А всичките тези посочваха нееднократно като техен заместник. И ако Григор иска да стане такъв е крайно време да обърне повече внимание на тениса, за сметка на гастролирането между континентите с дружката си. Ама наистина крайно време. Защото Раонич не е единствения,който настъпва.