Държавният шампион в спринта хванат с допинг

11:31
Държавният шампион в спринта хванат с допинг
Георги Георгиев–Джопето, който спечели титлата на 60 метра на Националния шампионат за мъже и жени в зала през февруари, е дал положителна допинг проба.

Състезателят на клуб "Атлетик-София", който е ставал национален шампион и на 100 метра на открито, е бил тестван след бягането си в залата в Добрич на 14 февруари, като А пробата е била положителна за забранен стимулант. Джопето спечели състезанието в късия спринт със силното време 6.79 секунди, а зад него се наредиха Юри Божерянов и Тео Петров.

Любопитно е, че състезателите, които дадоха 3-то и 5-то време в полуфиналите – Станислав Станишев и Николай Тодоров, не се явиха за финала 40 минути по-късно. По този начин за решаващото бягане на старта застанаха само 4 човека. Само няколко дни преди успеха си на Националния шампионат, Георгиев триумфира и на турнир "Академик", който отново се проведе в Добрич. Там на финала спринтьорът отвя конкуренцията си с време 6.84 секунди (6.80 в полуфиналите).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

fred_duffy
04.04.2015 09:00

Да спират парите на всички спортисти на държавна хранилка.Аз не искам моите пари ,вместо за пенсии да отиват за разход при надрусаните спортисти

Inner_Fire
04.04.2015 09:26

Да вземеш да се гръмнеш вместо да пишеш в сайтове.Явно никога не си тренирал спорт професионално и не знаеш че както в българския така и в световния спорт се взима допинг.Новини гледаш ли изобщо,за Ланс Армстронг чувал ли си ?Хванати винаги ше има поради простата причина че допинг се взима навсякъде.А ти какво искаш никои не го интересува, ще даваш и това е