Децата на Лудогорец надвиха Олборг

21:24
Децата на Лудогорец надвиха Олборг
Детският отбор на Лудогорец, набор 2000 г., постигна престижна победа на силния традиционен турнир „Франко Галини“ в италианското градче Порденоне. Талантите от футболната академия на шампиона, водени от треньорите Радослав Комитов и Диян Ангелов, удариха с 1:0 датския Олборг. Това бе първи мач от групата, в която компания на орлите и скандинавците правят още местните Ливентина и Пазиано. Голът за Лудогорец отбеляза Димитър Митков в 23-ата минута. Той се разписа с отлично отиграване след страхотен пас на Хюсеинов. 
 
Орлите надиграха Олборг и на няколко пъти порпуснаха добри положения за втори гол. В последната минута на мача датският отбор бе близо до изравняването, но вратарят на Лудогорец Дамян Дамянов блестящо спаси удар на излязлия сам срещу него противников нападател.
 
В събота момчетата на Комитов и Ангелов ще играят последователно срещу Ливентина и Пазиано. На тима е необходима минимум още една победа, за да преодолее групата и да се класира на 1/8 финал. Там Лудогорец ще има възможността да се срещне с тимове на едни от най-добрите юношески школи в Европа като Партизан и Милан, както и с национални тимове на държави от Стария континент и Азия – Литва, Саудитска Арабия и Иран.
 
Съставът на Лудогорец срещу Олборг: Дамянов, Славчев, Г. Вълчев, Томов, Ангелов, Хюсеинов, Стоянов, Георгиев, Димитров, Митков, Кънчев;
Влезли като резерви: Златков, Ст. Вълчев, Марков, Колев   

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари