Официално: Томов излиза от управата на ЦСКА

13:44
Официално: Томов излиза от управата на ЦСКА
Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов пусна официално изявление, в което казва, че излиза от управата на армейците.

На официалния сайт на клуба Томов признава, че е е прехвърлил акциите си на посочено от мажоритарните собственици лице и е подал молбата си за напускане на поста.


"Скъпи армейци, драги журналисти,

През юни 2013 година, след масови призиви на фенове и приятели, се завърнах заедно с други дейци на любимия клуб, за да предотвратим изваждането на ПФК ЦСКА от професионалния футбол. Тогава заявих,че ще остана в клуба за кратък период от време и изключително във връзка с неговото оцеляване, и завръщане сред лидерите в националното ни първенство. Така изминаха вече 20 месеца, през които ПФК ЦСКА отново се утвърди като един от водещите футболни тимове в България.

За радост, в края на 2014 година за първи път от дълго време насам, в ПФК ЦСКА се появиха нови инвеститори. Първоначално те помогнаха за финансирането на клуба, а в края на март 2015 година придобиха контролния пакет акции на дружеството. Става дума за инвеститори със солиден бизнес и възможности, които са в състояние да осигурят финансовия просперитет на клуба.

В резултат и съгласно духа и буквата на българските закони, на 30 март уведомих изпълнителния директор на ПФК ЦСКА за желанието си да освободя поста на председател на Надзорния съвет на клуба. На 2 април след среща с лидерите на основните фенски фракции, дадох съгласие за прехвърлянето на контролирания от мен пакет акции на определено от новите инвеститори лице. Смятам,че с тези ми действия правя разумна и реалистична стъпка насочена към по-нататъшното развитие на любимия отбор.

Мисля, че има основание да кажа, че изпълних личния си професионален дълг към ПФК ЦСКА. През 2008 година под мое ръководство спечелихме шампионската титла на страната. През 2013-2015 отново се върнахме в челото на родния клубен футбол. Тези почти два мандата са предостатъчни за участието на един отделен човек в ръководни футболни структури. Време е властта в ЦСКА да се поеме от млади ръководители, зад които стоят отговорни и солидни финансови структури.

Моето излизане от ръководството на клуба не означава, че се отказвам да помагам и за в бъдеще. Това мое морално задължение идва от благодарността ми към десетките хиляди фенове, към треньорите и футболистите, към безкрайно преданите и верни служители от администрацията, с които споделяхме заедно победи и рекорди, в едно трудно за страната време.

ЦСКА е велик, най-великият български клуб. Неговото спасяване, оцеляване и възходящо развитие е задължение на всеки, който милее за запазване на историческите, културни и спортни ценности на България.

Оставам с уважение! Завинаги един от вас!"

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

btonev
06.04.2015 11:25

Открадна колкото може и айде да го няма *beer*

madridista98
05.04.2015 21:41

Ееее честито на всички фенове на ЦСКА премахнаха големия паразит, дано се оправят, дано и ние изгоним мустакатия дебелак и скоро отново и двата отбора да са на върха на класирането да играят хубав футбол и пак Вечното дерби да пълни националния стадион както е било преди години... !!! *smile* *beer*

Big_Ivan017
05.04.2015 19:03

И след време пак ще се върне! Това не е новина според мен! Все пак пожелавам успех на ЦСКА и дано се класират за ЛЕ! *smile*

vasil74
05.04.2015 18:28

на тримата пичове по мен............тове е тема за ЦСКА,къв .... търсите тук.единия иска да ни закрива,другия доживял да види г-н Томов да излиза от управата на ЦСКА.....момчета добре ли сте,каква е тази омраза,по-споко.гледайте си вашта каша,оставете ни нас.айде със здраве.

bojkt
05.04.2015 17:09

Мда е... след 3-4г. пак ще влезе за да "спаси" отбора...

fedya
05.04.2015 16:19

Най-после доживяхме и т'ва да се случи наздраве за това Фенове *smile*