Грациите: Мечтата ни е медал от Олимпиадата

14:58
Грациите: Мечтата ни е медал от Олимпиадата
 "Искрено се надявам да продължаваме да тренираме по същия начин, да сме здрави най-вече, да нямаме травми и да си сбъднем мечтата да вземем медал от Олимпиадата", споделиха Ренета Камберова и Християна Тодорова от националния ансамбъл по художествена гимнастика.

Днес грациите ни получиха за втори пореден път наградата за най-добър отбор на месеца в анкетата на Пресклуб България, след като в края на март спечелиха сребърен медал на Световната купа в Лисабон. "Много сме щастливи, това е признание на нашия труд, надяваме се да продължаваме все така. Като цяло състезанието в Лисабон беше много трудно, защото целият елит на художествената гимнастика беше там, всички най-добри отбори. Допуснахме груби грешки на ленти, но след това се съвзехме с помощта на нашия психолог Татяна Янчева. Съвзехме се, стегнахме се и си изиграхме перфектно съчетанията, и получихме сребърен медал", разказаха Ренета и Християна.

"Съчетанията ни са доста трудни, ще ни трябва още доста време и доста състезания да минат, преди наистина да ги усетим улегнали. Може би ще ги усетим едва на последното състезание, защото ние по цяла година работим едно и също, но след всяко състезание си взимаме поука и работим върху мястото, на което сме допуснали грешка", допълниха те.

Гимнастичките разкриха състезателната си програма за следващите месеци. "Още утре заминаваме на Световна купа в Италия, там също ще са всички отбори - 21. След това ни предстои още една Световна купа в Узбекистан, първите Европейски олимпийски игри. След това имаме още Световни купи, включително и тази в "Арена Армеец" и на края на годината е квалификацията за Олимпиадата на Световното първенство в Щутгарт".

"По-трудно ни е, защото отговорността е по-голяма, ние наистина не искаме да разочароваме никой. Стараем се максимално да си вършим работата качествено, за да може след това резултатите да се повторят".

"Гледаме вече към Олимпиадата. Това е нашата мечта - да стигнем до Рио. Първо трябва да си вземем квотата. Искрено се надявам да продължаваме да тренираме по същия начин, да сме здрави най-вече, да нямаме травми и да си сбъднем мечтата да вземем медал от Олимпиадата. И да зарадваме цяла България, защото България разчита на нас", споделиха още двете.

"Квалификацията за квоти е в Щутгарт на Световното първенство през септември. Квоти взимат от първо до осмо място. След това има още едни допълнителни квоти, които се дават януари", завършиха те.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация