Прогрес в ремонта на Двореца на културата и спорта във Варна

17:30
Прогрес в ремонта на Двореца на културата и спорта във Варна
Днес представители на Организационни комитет на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика проведоха днес работна среща във Варна с директора на Двореца на културата и спорта Минко Христов и с техническия ръководител на ремонтните дейности на съоръжението Велико Желев.

Първият в историята на гимнастическите състезания турнир, организиран съвместно от двете федерации, е планиран да се проведе от 5-ти до 10-ти май.

"Благодарим на г-н Минко Христов, на ръководството на фирмата-строител, на кмета на града г-н Портних, както и на държавната подкрепа, която получихме след посещението ни във Варна на 26-ти март. Срещата се оказа наистина ползотворна и сега подобренията в залата са видими."

"В момента сме по-обнадеждени, че ще имаме подходящите условия, за да проведем Световната купа на очакваното високо ниво. Надяваме се, че ремонтните дейности ще продължат да се развиват с тези темпове, което ще ни позволи по-спокойно да очакваме началото на състезанието", сподели председателят на Организационния комитет Йордан Йовчев.

В компанията на председателя на БФ Гимнастика Красимир Дунев и генералния секретар БФ Спортна акробатика Николина Христова, Йовчев и другите членове на Организационния комитет се убедиха в подобренията в зала "Конгресна".

Голяма част от сервизните помещения са почти готови, 2/3 от тавана на залата е поставен, част от озвучителната уредба също, а след 3 дни започва и монтирането на седалките, което ще бъде извършено от специалисти от Полша.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация