Кличко: Не искам да бъда сравняван с никого

16:48
Кличко: Не искам да бъда сравняван с никого
Световният шампион в супертежка категория в професионалния бокс Владимир Кличко отново трябва да брани своята територия. Сега в деветата си година като притежател на титлата, той може да отправи предизвикателство към рекордите на легендите Лари Холмс и Джо Луис. Когато украинецът се изправи на 25-и април срещу американския претендент Брайънт Дженингс в нюйоркската зала Медисън Скуеър Гардън, той ще изправи на риск пояса си за 18-и път. Но една победа над Дженингс ще го доближи на една крачка от Холмс, но също така и на 6 победи от 25-те поредни, рекорд на Джо Луис.

"С цялото ми уважение към Джо Луис и Лари Холмс, които за мен са икони, аз не искам да бъда сравняван с никого, още по-малко пък с тях. И това е защото те са боксьори, от които аз съм се учил и които за мен са били примери, коментира Кличко в предверието на мача.

Попитан какво мисли за предстоящия си съперник, украинският шампион отговори: "Всеки боксьор си е различен и си има самобитен стил. Ще видим какво ще ми предложи Дженингс, но мисля, че ще бъде интересен бой.

Самият Дженингс е на 31 години, има 19 победи в 19 мача в професионалната си кариера. Дженингс се класира за бой срещу Кличко след победа през миналия юли над Майк Перес. "Концентриран съм напълно в предстоящата среща. Мозъкът ми се движи в един тунел, който води само към тази среща. Сигурен съм, че противникът ми ще даде много сили и енергия на ринга. Защото, както казваше моят бивш треньор Едуард Стюарт:

"Когато в нощта на боя стъпиш на ринга, трябва да знаеш, че е твой дълг да направиш една незабравима битка. Кличко говори след откритата тренировка, която направи в зала в Холивуд и на нея присъстваха журналисти, някои избрани фенове, както и спонсорите му.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

night_wolf1984
08.04.2015 17:00

Прав е с него трябва се сравняват....той е жива легенда *smile*

AC_Milan_92_45
08.04.2015 20:34

Само Али е по-велик от двамата братя. За по-добър е друг спор вече. Тайсън извън ринга се е дънил много и затова е зад братята по-мое мнение

biserms
08.04.2015 19:46

А ти може да имаш малко уважение, палячо ! Кличко безспорно е много голям боксьор, легенда е, но по-добър профи боксьор от Пулев в свръхтежката категория България не е имала и самия факт, че стигна до мач с украинеца и се би мъжки говори достатъчно. Твоите постижения кви са ? Ядене и сране. Друго ?

Keyser_Soze
08.04.2015 17:28

шшш , тихо , че сега едногодишните фенове на Сулев ще те нападнат