Наградният фонд на Ролан Гарос се увеличава до 28 милиона евро

15:47
Наградният фонд на Ролан Гарос се увеличава до 28 милиона евро
Наградният фонд на Откритото първенство на Франция ще бъде увеличен с близо три милиона евро и тази година ще достигне 28 милиона евро, съобщиха от френската федерация по тенис.

Победителите при мъжете и при жените ще получат по 1.8 милиона евро, което е със 150 хиляди повече от 2014-а година. Финалистите ще получат със 75 хиляди евро повече или сумата от 900 хиляди евро.

Увеличението на наградния фонд на Ролан Гарос" е част от четиригодишния план, който започна през 2013 и ще продължи до 2016 година.

Има и значителни увеличения на сумите за играчите, която отпаднат през първата седмица на турнира. Тази година "Ролан Гарос" започва на 24-и май.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

dzhalev_71
14.04.2015 17:46

Вместо да се чудят как да вдигат наградния фонд, да вземат да вдигнат един покрив над тоя комплекс, където се провежда турнира, че ми омръзна всяка година като капнат десет капки дъжд и да прекратяват мача.

golemiq_geshan
14.04.2015 17:59

Глупости , точно на Роланд Гарос не се спира мач за 10 капки , особено ако французин е във форма , помня Монфис игра с Фонини на тъмно , само защото беше почнал да го обръща , но все пак загуби петия сет ... Бих казал , че този награден фонд няма значение колко се дига за челниците , трябва да почнат да вдигат парите за 1ви и 2ри кръг , другите са достатъчно наядени в топ 50 и заслугата , че си стигнал до толкова голям турнир трябва да оценява подобаващо , а и във Франция не вали чак толкова често , че да се изсипват стотици милиони за покриви ..