Мощен Гришо детронира шампиона и мечтае за титла в Монте Карло (видео)

12:50
Мощен Гришо детронира шампиона и мечтае за титла в Монте Карло (видео)
Невероятен Григор Димитров отстрани действащия шампион от турнира в Монте Карло Станислас Вавринка и се класира за четвъртфиналите в Княжеството.

Григор се наложи много категорично в два сета с 6-1, 6-2 за 54 минути игра, като показа изключително концентрация и превъзходство над деветия в света.

Мачът започна повече от добре за Димитров, който проби още в първия гейм. След това българинът не се разсея и с общо три пробива взе първия сет с 6-1 за 25 минути.

Вторият сет тръгна малко по-равностойно, но въпреки това ракета номер едно на България показа превъзходство и стигна до втора победа над Вавринка от общо четирите им мача, след като надделя и във втората част с 6-2.

С успеха си Григор взе още 78 820 евро и 180 точки за ранглистата. На четвъртфиналите Гришо очаква победителят от мача между Роджър Федерер и Гаел Монфис.

Вавринка беше действащия шампион от турнира, след като победи Роджър Федерер през 2014 година на финала в Княжеството.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

kozel4e
17.04.2015 09:34

Че Вавринка изигра слаб мач спор няма. Че и останалите съперници на Гришо в Монте Карло също не бяха на ниво, пак съм съгласен. Но това давали основание да се каже, че Димитров не е във форма?! Странно, как точно се прецени, че формата му не е добра. Днес ще се види, но дори и да загуби, ще загуби от играч, който е със страшно много качества и който може да победи ВСЕКИ от топ 10. Може и да падне от всеки от топ 100 обаче *smile*

Cruncher
16.04.2015 20:48

Монфис е къде къде по-добра опция вместо Федерер.Браво на Гришо,взе си мача,с нетърпение щакам четвърт финалите *beer*

kinggg1
16.04.2015 19:31

Маша добре го подготвя *beer**beer**beer**beer*

Arsenal966
16.04.2015 19:52

Абе сега е момента да не мисли за Маша и да се стегне на мах,защото е едва на 1/4 финалите.Не че това е малко,но всички знаем колко е талантлив Гришо,може и повече от 1/4 финалите !

sundza
16.04.2015 13:06

Браво, бе момче! Това е твоята игра. Федерер знаеш как да го биеш вече.

sundza
17.04.2015 08:39

Първо, не само съм гледал, а и играл. Второ, казах "плюехме" - никъде не визирам конкретно теб. Трето - не съм писал никъде размаза, разби и т.н. , а детронира и това си е факта ,който не може да се отрече. Предлагам ти първо да си четем коментарите правилно и после да простеем. Да, Григор не е в топ форма, но се възползва по перфектен начин от грешките на противника си. Случвало се е и на Гришо да не го прави в предишни мачове, случвало се е и на всеки, който играе тенис. И ми е много интересно как щяха да реагират твоите коментатори и в частност ти, ако беше изгубил след всичките тези грешки на Вавринка. В този мач най-много му помогна концентрацията, която беше най-обсъждана като доста занижена напоследък. Поне едно положително нещо, което би трябвало да видиш, след като парадираш,че разбираш от тенис.

golemiq_geshan
16.04.2015 22:35

Кви глупости говориш , тенис някога в живота си гледал ли си ?! Кога съм плюл шп Гришо , само са ми смешни тези изказвания от сорта размаза , разби и други подобни ... При положение , че Вавринка първия сет при 5-1 имаше 24 НЕПРЕДИЗВИКАНИ грешки , което е много дори за играч извън топ 100 и реално днес с проблемите си "малкия швейцарец" все едно играеше вместо него друг човек .. Истината е , че такива победи не водят до нищо позитивно , за това не я похвалих , единственото позитивно е , че минава другия кръг , но който каже , че Григор е в топ форма и не му трябва една хубава победа срещу класен съперник и то изиграна на висота , то значи не разбира нищо от тенис ... Дори коментаторите по ф+ , които по принцип се скъсват да хвалят всички бг спортисти , без значение дали са направили нещо в съответния мач , на всички ни е писнало да слушаме по цели мачове и на тенис и на футбол как преувеличават , дори днес коментатора каза , че Григор не трябва да се главозамайва от тази победа , защото тя реално не му помага с нищо .. Много искам Григшо да заиграе мотивирано като миналата година Аустрелиън , после Уимбълдън , Куинс , уникални мачове , за играч топ 3 , но нека не се заблуждаваме в момента не е във форма

sundza
16.04.2015 21:48

Когато пада от анонимници и дебютанти го плюехме, сега детронира действащия шампион на турнира - пак го плюят. Е НЕ се извинявам, че не съм от плюещите този път. Когато българин постига нещо такова на международно ниво или ръкопляскаш, или мълчиш.

CLOTH
16.04.2015 18:31

По принцип си прав, само че Монфис е доста по-добър вариант, отколкото Федерер. Нашият вече го знаем колко играе срещу Роджър - николко. В момента съм с много големи надежди, защото Гришо е от вече приятната част на схемата, след като преодоля Стан. Нито Монфис е непреодолим, нито някой от сорта на Чилич или Бердух примерно, които ще играят един срещу друг утре, доколкото разбрах. Важното е, че двамата големи фаворити са в другата част на схемата и пътят към финала е преодолим със сигурност.

golemiq_geshan
16.04.2015 17:50

Къде е неговата игра ?! Верно спечели Гришата убедително по резултат , но това ли е играта ?! Няма кво да се заблуждаваме , Вавринка неска беше плачевен , дет се вика аз да бях хванал ракета щях да го бия , но истината е , че в момента Григор не е в топ форма и очаквам да загуби от Монфис , поне на фона на уникалния спектакъл , който сътвори срещу Федерер днес , макар и другия швейцарец да не беше на оптимално ниво ... Хубавото е , че и Монфис е способен сам да се вкарва в дупки и с малко повече късмет може да бъде преодолян , но това на клей е адски трудно постижение