Братя Найденови: Взехме титлата с шампионски манталитет

12:46
Братя Найденови: Взехме титлата с шампионски манталитет
"В крайна сметка, нашият манталитет надделя и съумяхме да станем шампиони. За мен първата титла и тази са най-сладки", сподели директорът на Марек Юнион Ивкони Людмил Найденов на пресконференция днес.

Дупничани спечелиха титлата от мъжкото волейболно първенство за 4-ти пореден път, като днес основните фигури в тима коментираха успеха.

"Тази година се получи едно доста интересно първенство, много оспорвано. Повечето хора казваха, че нивото било ниско, но според мен нивото не беше толкова ниско. Имаше доста изпълнения на високо ниво от всичко отбори. Вярно е, че имаше и детски грешки, но имаше много хубави и интересни моменти. В крайна сметка, нашият манталитет надделя и съумяхме да станем шампиони. Другите отбори направиха всичко възможно да ни вземат титлата, но едно е да имаш шампионски манталитет, друго е да прави нещо тепърва. Мисля, че там ги превъзхождахме, с по-опитните играчи, с които разполагаме, които вече са печелили титлата. Юношите ни също са ставали шампиони за младежи. Издържахме до края и спечелихме титлата. За мен първата титла и тази са най-сладки. Другите две бяха ясни", заяви Людмил Найденов.

Старши-треньорът на тима Найден Найденов също подчерта ключовата роля на характера на неговите възпитаници.

"Това нещо не е случайно. Това се гради вече много години. Това е моделът за развитие на един български клуб. Изграждаме тоя манталитет още от юношите. Виждате, че като влизат нови момчета в отбора, те идват с тоя манталитет на победители, на хора, които трябва да се борят до последно. Това не се прави за 1 или 2 години. Това е система, която вече толкова години работи при нас и можем само да се гордеем с това нещо. На противниковите отбори мога да кажа, че това е моделът. Радвам се, че има отбори, които искат да правят волейбол, искат да спечелят шампионската титла, но явно ще трябва да почакат и да създадат един собствени състезатели и отбор, който има шампионски манталитет", каза той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация