Джокович се разправи с Надал и е на финал в Монте Карло

18:43
Джокович се разправи с Надал и е на финал в Монте Карло
Световният номер 1 Новак Джокович се класира за финала на турнира от сериите Мастърс в Монте Карло, след като победи Рафаел Надал с 6-3, 6-3 във втория полуфинал от надпреварата.
 
Сръбският тенисист се представи по-силно днес и заслужено стигна до успеха, докато неговият съперник не показа добра игра и не успя да избегне поражението, въпреки че се бореше за всяка топка. Испанецът поведе рано с пробив, който Джокович веднага върна. Ключов в сета се оказа седмия гейм, който продължи над 10 минути и в крайна сметка Джокера успя да задържи подаването си, след което взе следващите два гейма, за да поведе в резултата.
 
Втората част се разви по подобен начин, като седмият гейм продължи над 10 минути и завърши с пробив за шампиона от 2013 година, който взе и следващите два гейма за крайното 6-3, 6-3 след час и 37 минути.
 
По този начин Джокович се класира за финала на турнира, където ще срещне Томаш Бердих.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

RealMadridista
18.04.2015 23:22

И не забравяй че миналата година нашия го би на джокович именно на клея в Мадрид!

golemiq_geshan
19.04.2015 11:10

Много си се вживял , но с Надал тича повече , си се олял !! Само да добавя , че Джокович ИГРАЕШЕ с всичка сила ударите си и тогава беше истински екстаз да го гледам как завършва от всяка точка на корта , но от 2012 вече започна да мисли и осъзна , че с такива темпове , много бързо ще се изчерпи и започна да играе по - умно , само не разбирам защо голяма част от ретурите му са високи и падат около ТЕ-то когато играе на клей , иначе вчера мача нямах шанс да го гледам , но говоря по принцип , иначе като ехника да , това е единственото предимство на Надал пред Джокович , сърбина може да тича много много повече от Надал , просто не му се налага толкова често ... Едно е сигурно , това ще е най - тежкия Ролан Гарос за Надал от началото на кариерата му , той се зарежда с една допълнителна енергия когато излезе там и няма как да бъде отписван срещу когото и да било , но в случая Джокера изглежда супер фаворита

RealMadridista
18.04.2015 23:20

сърбина го превъзхожда в силата на удара , бекхенда , сервиса и ретура. за сметка на това надал тича повече има повече въртене в удара , играе по добре на мрежата и има ужасяващо добър форхенд с лявата ... а да и ако изключим тоя мач надал играе толкова добре на клей заради това че има постоянство в ударите му и може да прави колкото си иска удари докато противника му не сбърка. Другите настилки са по бързи и там агресивните играчи са по добри.

RealMadridista
18.04.2015 23:15

Надал е по техничния. ти не гледай само скороста на топката и правите удари. тези на надал с тия обороти на въртене са много по големи и затова топката като преминава мрежата е толкова висока ама точно като падне се изтласква към тялото на противника.

Ginekologa
18.04.2015 22:54

машини , нашия ще си мечтае да има техниката на сърбина