Полуфиналите на Kamenitza Фен Купа 2015 стартираха по каталунски в Стара Загора

16:32
Полуфиналите на Kamenitza Фен Купа 2015 стартираха по каталунски в Стара Загора
С горещи футболни емоции по каталунски стартира първият полуфинален кръг на Kamenitza Фен Купа 2015. Най-добрите 32 тима от областите Стара Загора и Сливен ще премерят сили днес и утре на стадион „Берое“ (изк. терен) в Стара Загора, за да излъчат първия кандидат за приключението зад кулисите на Камп Ноу, което очаква Националните Шампиони в 13-тото издание на турнира. Златните медалисти от сезон 2015 ще придружат легендата Христо Стоичков, който ще им направи персонален тур из света на Барса и лично ще ги запознае със звездния състав на клуба. 
 
Като домакин на официалното откриване на полуфиналите се изяви главният експерт „Спорт“ към Община Стара Загора Георги Димитров.  Сред официалните гости бяха и легендата на „Берое“ Евгени Янчовски и многократната балканска шампионка по лека атлетика Красимира Чахова. От страна на „Каменица“ АД, на сцената се качи Ясен Любенов – директор „Маркетинг“. Той също поздрави участниците и им пожела „да бележат като Христо Стоичков, да са железни в защита като Трифон Иванов и да стигнат толкова високо, колкото може да скочи единствено Стефка Костадинова“.
 
Веднага след церемонията се проведе изключително атрактивен и оспорван демо-мач, в който един срещу друг се изправиха отборът на Община Стара Загора и сборен тим на местни журналисти. И двата отбора демонстрираха висока класа и краят на редовното време дойде при резултат 4:4. В крайна сметка победата отиде при журналистите, които бяха по-концентрирани при изпълнението на дузпите.
 
Сред имената на „приятелите от квартала“, както организаторите наричат участниците, се открояваше това на бившия защитник на „Берое“ и „Локомотив“ (София) Ваня Джаферович. Първата среща на неговия тим „Аватар“ (Стара Загора) бе срещу „Dekotex” (Сливен). Ваня не успя да се разпише, но асистира за едно от двете попадения на тима си, оформяйки крайното 2:1 за „Аватар“.
 
Освен на атрактивните дербита, посетителите се наслаждаваха и на множеството активации, които организаторите бяха приготвили за тях. По време на една от игрите покрай терените, водещият на турнира Мишо Дюзев, задаваше на феновете въпроси свързани с ПФК Берое. Отговорилите правилно, получаваха от спортния бранд на Фен Купа Joma безплатни билети за мача Берое-Лудогорец, който ще се проведе на стадион „Берое“ по-късно тази вечер.
 
Дали настоящите Регионални шампиони „Дринк тийм“ ще успеят да защитят титлата си, или друг отбор от приятели ще спечели квота за Националните Финали ще разберем още утре. Финалният мач ще започне в 13:00 часа, в неделя, веднага след което Регионалните шампиони на Стара Загора и Сливен ще бъдат наградени на специална церемония. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация