Двама български волейболисти в Отбора на света

07:18
Двама български волейболисти в Отбора на света
Теодор Салпаров и Цветан Соколов заслужиха признанието да влязат в "Отбора на света" за този сезон, като допитването се организира от един от най-популярните волейболни сайтове World of Volley, информира "24 часа".

Салпаров, който спечели Шампионската лига с руския Зенит (Казан), бе избран за либеро №1 с рекорден брой гласове - 16 841. Соколов е диагонал №1 с 13 449 вота, след като стана вицешампион на Турция с Халкбанк (Анкара), но заради травма пропусна решителните мачове за титлата.

Именно контузията е причина той да пропусне и началото на подготовката на националния тим. Очаква се Соколов да пътува за преглед в Италия на 11 май, за да се установи точната диагноза.

На първата тренировка в столичната зала "Христо Ботев" не се явиха и други основни състезатели като Салпаров и Тодор Алексиев, които получиха повече почивка от селекционера Пламен Константинов. Треньорът събра 24 волейболисти, сред тях и много млади момчета, които досега не са били част от мъжкия тим. С появата и на други национали, които продължават участието си в чужбина, ще се сформират две групи от играчи за Световната лига и за европейските игри в Баку (Азербайджан).

Международната федерация по волейбол планира за експериментира в лигата нова технология на мрежата - с лед светлини по нея. Идеята е тя да изобразява реклами, статистика и друга информация по време на мачовете.

Същевременно отказалият отново националния отбор Матей Казийски изигра силен мач за Тренто при 3:2 (-23, -17, 27, 26, 12) срещу Модена в първи мач от битката за титлата в Италия. Втората среща е в сряда в Модена, играе се до 3 победи. Казийски стана най-резултатен с 21 точки и бе определен за най-полезен играч на мача.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация