Извинете, в кой век живеем?!

18:30
Извинете, в кой век живеем?!
Случвало ли ви се е да ви срещне непознат с въпроса: "Извинете, колко е часа?". Разбира се, и на мен – многократно! Но, сега ще ви попитам: "Извинете, в кой век живеем?!"

Въпросът ми е породен от личното ми наблюдение, че напук на теорията еволюционистите, вместо от обикновената клетка към високоразвит човек, ние, хората като че ли все повече се връщаме към корените си, към животинското в себе си. По принцип хомосапиенс би трябвало да се отличава от животното: че има по-сложно устроен мозък, че притежава свободна воля, творчески заложби, изобретателност, интелигентност, съвест, дух, съзнание, чувства за вина, за срам, за отговорност, че умее да възприема, анализира, систематизира, преценява, че може да се мотивира, да мисли абстрактно, да си поставя цели и планове, че може да бъде религиозен или съзнателно да отрича съществуването на Твореца.
Всичко това животното не притежава.

Но за радост животното не разполага и с доста други неща, демонстрирани от човека. Който поради егоистични, властолюбиви или други сходни причини, без да е необходимо може да убива, да лъже, да експлоатира, да бъде лицемерен. В животинското царство, жестокостта, като човешката не се среща - животното убива само когато е гладно, само, за да се храни, никога не бие без причина.

За жалост, напоследък в българския футбол, малцината останали фенове взеха да се млатят под път и над път.
Ето на проверката Локо Сф – Локо Пд 1:2, тридесетина запалянковци, спукаха с тръба главата на един пловдивчанин, а после се млатиха на пистата с други двама жители на града Под тепетата.
След като се поднови прекъснатата спаринг среща, веднага излезе информацията, че тридесетината цесекари решили да си върнат за нападението на пловдивчани срещу "червените", състояло се в Сандански. Почитателите на Локо Пд пък оправдават нападението си, че имали да си връщат за...
Сега при следващото гостуване на ЦСКА в България, пък ултрасите на Локо Пд щели да правят нови засади. Съвсем не под сурдинка, а почти официално се тръби, че Левски щял да бъде изхвърлен от Шампионската лига, след серия от провакация на "армейските" запалянковци, които със сини шалове, щели да се слеят с тълпата, да мятат бомбички срещу автобуса на гостуващия тим и т.н. И това с мотива, че Левски нямал моралното право да играе в Лигата на шампионите...

Спорът между запалянковците може да е безкраен, кютеците – също! И така... до откат! По този начин полемиките между ултрасите може спокойно да се съпостави с това кое е първото – яйцето или кокошката. А с мисленето си, "подръжниците" на ЦСКА и Локо Пд може да се млатят, докато не се изтрепят. До един! До крак! Кому обаче е нужно това?!

Лично аз съм изпитвал огромна гордост като съм гледал препълнените трибуни и големите победи в международните мачове на ЦСКА. Възхищавал съм се на всеотдайната и атрактивната подкрепа на почитателите на Локо Пд. Радвал съм се заедно със "синьото" щастие в международните мачове... Обаче да гледам махленски търкал, селски кютек, някак си не ми се връзва!!!

Момчета, разберете, футболът е само една игра! В никой случай гледането на ритане по топката не е повод за битка на живот и смърт! Футболът няма нужда от зрители-инвалиди! Той е измислен, за да носи страст и радост на хората, а не да е сцена за животински прояви, дори и за изяви, от които най-свирепите хищници биха се изчервили.

Та, извинете в кой век живеем?! В коя епоха от човешката еволюция се намираме?!


\"\"

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Huku
18.07.2008 09:29

Г-н Тасков най-сетне съм напълно съгласен с написаното от вас.
Според мен има тенденция към намаляване на вандалщината по стадионите но все още има малки групички които могат да създадът големи проблеми. Все си мисля че много малко е нужно за да изчезне тази черна страна на футбола.

wolfy07
17.07.2008 22:12

С такива фенове на ЦСКА и такова ръководство просто отбора трябва да изчезне от футболните енциклопедии!!!!

beto
17.07.2008 19:04

Има хора на, които едничката цел в живота е да бият, мачкат и унижават някой по слаб от тях.Без да се интересуват от мястото на арената.Важното е да има кръв.И после да разказват на други себеподобни, как са задоволили първичната си потребност.Тези хора са абсолютни комплексари.Безмозъчни индивиди, които търсят начин за изява.Но понеже не могат да блеснат с нещо друго, използват юмруците си.Но не е луд този който яде баницата а този който му я дава.Ние сме лудите, че позволяваме на подобни членостоноги да живеят сред нас и с гордост да се наричат хора