Гришо обърна Фонини и продължава напред в Мадрид (видео)

18:17
Гришо обърна Фонини и продължава напред в Мадрид (видео)
Григор Димитров се класира за 1/8-финалите на турнира от сериите Мастърс в Мадрид, след като победи Фабио Фонини с 3-6, 6-2, 7-5 в мач от втория кръг.
 
Двубоят на корт "Аранча Санчес-Викарио" бе много оспорван, като българският тенисист успя да покаже по-здрави нерви в края на третия сет, за да стигне до успеха. Срещата започна добре за италианеца, който сервираше много силно и успя да реализира един пробив, за да поведе в резултата. Във втората част ролите се размениха и Димитров бе по-стабилен при подаванията си, докато Фонини допусна два пробива. 
 
В решаващия сет Григор на два пъти повеждаше с пробив, но веднага след това губеше преднината си. Все пак той успя да се наложи в края на сета и да стигне до победата след малко над 2 часа игра. 
 
На 1/8-финалите Димитров ще срещне 8-ия поставен Стан Вавринка, който победи Жоао Соуза със 7-6(1), 7-5. Двамата са си разделили досегашните 4 мача помежду си, като за последно играха на Мастърса в Монте Карло миналия месец, когато българинът победи в два сета. 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

blue_fenchee
06.05.2015 18:40

Браво Гришооо *smile* Дано този път да успее да постигне успех в турнир през тази година защото има силите за това и желанието за това, сигурна съм. Истинска гордост за България !